Överlägset Leksand körde över Timrå

Leksand hade cirka noll problem med nykomlingen Timrå. Vi fick i princip uppleva en déjá vu när man på bortais vann med hela 8-3. Stekhete Max Véronneau Stod för tre av målen.

Om vi studsar tillbaka till Kvalserien 2013 kan vi minnas hur ett helt överlägset Leksand åkte till Timrå för att möta det dåvarande SHL-laget i omgång 6. Filip Forsberg, Raffl, Ryno, Edblom, Bergenström unt so weiter hade show och jag har nog aldrig sett ett allvsenskt lag spela ut en SHL-klubb på det sättet.

Ingångsvärdena var visserligen lite annorlunda idag. Leksand slutade trea i SHL i fjol och Timrå är nykomlingar, men på isen såg det ut precis som då. Leksand var flera klasser bättre än hemmalaget och det är nästan så att resultatet är i underkant. Jag ska dock inte sticka under stolen med att jag svor lite när Timrå reducerade till 2-1. I torsdags såg vi också ett bra Leksand som inte lyckades stänga matchen och istället lät man det bli spännande, skulle det bli så nu igen!? Nej, det skulle det ju inte. Véronneau är bäst, Ruohomaa är också bäst och Calle Själin är banne mig också bäst.

Så här nio matcher in på säsongen är inte saknaden av slovakerna lika stor som jag trodde. Visst är det kanske ingen av nyförvärven som klivit in och fyllt Hriviks kostym, men bredden är betydligt spetsigare (Tjommes favvis-uttryck) den här säsongen vilket jag tror kommer göra Leksand farligare i ett slutspel.

Fjärde raka och livet leker. Nu väntar två förhoppningsvis utsålda hus här hemma nästa vecka när Brynäs och Örebro kommer på besök.

Tre bästa idag

1. Max Véronneau
Herregud vad fin han har varit på slutet. Två av målen idag håller sjukt hög klass. Var lite emot att flytta på Åman i hans line till förmån för Camper, men det funkar ju alldeles utmärkt.

2. Calle Själin
Som vanligt?

3. PP-formationerna
Kloos och Själin får ratta varsin uppställning vilket öppnar upp för att ha Camper och Ruohomaa i samma och att Caito får stå på den position han hade lekstuga på i Finland. Fin utdelning idag, men det finns mer att hämta utifrån de fina intentioner man ser.