Leksands glädjetjut – Zackrisson bakom segern

Leksand fortsätter sin jakt på topp sex. Det närmar sig samtidigt som serien börjar dra ihop sig. 

Inledningen av matchen var ingen höjdare. Leksand var bättre än Luleå, men inte bra. Skotten slutade 1-6 till Leksands fördel, men mållöst. Det fanns utvecklingspotential, så kan vi säga på ett diplomatiskt sätt.

Andra perioden började inte alls bra. Knappt två minuter in så tar Carter Ashton emot en knätackling, signerat Oscar Engsund. Carter Ashton fick hjälp in i omklädningsrummet och Engsund fick 5+game och fick därför lämna isen han också. Fult tilltag, men nu hoppas vi att det inte är någon större fara med Carter Ashton.

Carter Ashton fick hjälp av isen. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN / COP 159 / SE0146

Fem minuters power play utnyttjades perfekt. Elva sekunder in i spelformen styrde Patrik Zackrisson in ledningsmålet! Mumma!

Men vår El capitano var inte klar där. Men minuten kvar av Engsunds femma så serverade Kalle Östman en DELIKAT passning över till Zackrisson som pangade in 2-0 med ett direktskott. Mumma!

Men Luleå skulle få chansen i power play de också. De var lika effektiva. Brendan Shinnimin slog in en retur och reducerade med 11.40 kvar av andra perioden.

Men ibland går det väldigt snabbt i hockey. Bara minuten efter skyfflade Emil Heineman in 3-1. Hur den gick in? Väldigt svårt att förklara men den närmaste liknelsen jag kommer på är en stöt i biljard. Typ.

3-1 inför tredje var… ni gissade rätt. Mumma!

Känslan inför tredje var att Leksand hade kontroll.

Men det började kännas skakigt när Jonathan Andersson reducerade till 3-2 med 14 minuter kvar.

Det var som att Anton Lindholm hörde mina böner. En klockren offensiv tekning av Jon Knuts där pucken landade på Lindholms blad. Han slängde iväg ett skott som letade sig in till 4-2. Mumma? Mumma!

Med sex minuter kvar satte Konstantin Komarov 4-3, till Kasimir Kaskisuos stora irritation. Han menade på att det var kontakt i målgården.

Men mål tilldömdes och det blev en nagelbitare i avslutningen.

Luleå tog ut målvakten men Leksand stod emot.

Tre poäng och slutspel. Mumma!

Noterat

  • Håller alla tummar att det gick bra för Carter Ashton. Han är en viktig pjäs och en härförare.
  • Nytändning för Patrik Zackrisson? Jag menar på att Zacke varit bra i spelet över nästan hela säsongen. Men poängen har inte riktigt trillat in. Nu gjorde han två pp-mål samt en assist och då är det rimligt att ställa frågan: Är han på väg mot en formtopp?
  • I och med tisdagens omgång så är Leksand numera ett topp sex-lag. Det gillar vi.