Leksand nollade bottengänget – hoppet lever!

En knut infinner sig i magen inför denna match. När jag numera slår mig ner för att titta på Leksand så slås jag av någon slags likgiltighet. Jag har inte några höga förväntningar längre. Jag förväntar mig att Leksand ska ställa upp på planen. Typ det.

Men trots min negativa inställning, eller snarare bristen på inställning, så startade Leksand riktigt bra mot seriens sämsta lag, Malmö. De skapade flera bra lägen under de första sju, åtta minuterna. Men efter ett tag tog Malmö över och då var det deras tur att skapa flera vassa chanser. Där får hemmalaget tacka Mantas Armalis som verkligen var på spelhumör och stod för flera kvalificerade räddningar.

0-0 på tavlan inför mittenronden.

Tempot sjönk en aning men det fortsatte vara väldigt jämnt. Med fyra minuter kvar av perioden så prickade Emil Heineman in Leksands ledningsmål. Han fick en fin passning av Olle Alsing och sköt direkt. Ett fint och viktigt mål. Leksingarna lyckades skapa flera längre anfall och trots en skör och darrig uddamålsledning så kändes det… ja, vad kändes det?

Vanligtvis så är ju en ledning väldigt trevligt. Men nu var det seriens sämsta lag på andra sidan och det var bara… 1-0. Nä, där hade jag hoppats på en bekvämare ledning.

Det var stundtals jämnt lir i tredje perioden också. Men när klockan stod på 10.34 så smällde Patrik Zackrisson in sitt tredje mål för säsongen. Återigen var det ett direktskott och 2-0 på tavlan kändes betydligt mer bekvämt.

Martin Karlsson satte även 3-0 i öppen kasse. Knuten i magen knöts upp litegrann i alla fall.

I och med tre poäng så är Leksand i skrivande stund parkerat sig på en åttondeplats med fyra poäng upp till Timrå som ligger på sjätteplats.

Hoppet lever.

Noterat

  • Mantas Armalis är målvakten som det ska satsas på. Så är det bara. Det kommer väl vara han som kommer att vara det som avgör om det blir något slags slutspel i år.
  • Såg en lista på sociala medier där de gick igenom de bästa skridskoåkarna i SHL. Oskar Lang var inte med… befängt.
  • Förhoppningsvis lossnar det poängmässigt för Patrik Zackrisson. Jag har inga större förhoppningar, det orkar jag inte ha längre.