Veckosvepet v.41

En dag försent, men ändå: här kommer förra veckans resultat för dam, dam-U, J20 och J18:

Dam
Följde upp dubbelvinsten mot Luleå på bästa sätt genom att förra veckan ta två nya segrar, även om man inte imponerade lika mycket. Nu är man uppe i sju raka trepoängare och befäster därmed sin andraplats i tabellen efter serieledande Modo. Veckans första match spelades mot SDE på bortaplan och det blev otippat nog en jämn match. Leksand kunde, med två mål, avgöra matchen först i slutminuterna. Så var det även i söndagens match mot AIK. Leksand var spelmässigt det bättre laget, men lyckades inte avgöra förrän i matchens absoluta slutskede. Matchen mot SDE slutade 1-3 och målen gjordes av Danielle Stone x2 och Madeleine Hall. Mot AIK blev slutresultatet 5-3 och målen gjordes av Wilma Johansson, Maja Nylén-Persson, Tawnya Guindon, Gracen Hirschy och Anna Borgqvist.

Dam U
Hade en match förra veckan och det var en svår sådan. Färjestad, som även denna säsong satsar för att äntligen nå SDHL, gästade Weda Skog Arena under lördagen och det slutade med förlust för hemmalaget. Man gjorde dock en bra match, men serieledande Färjestad var något effektivare och slutresultatet blev 1-3. Leksands mål gjordes av Emelie Berlin, som till vardags spelar i klubbens SDHL-lag.

J20
Kom in till veckan med en tuff helg i ryggen, en helg som innehöll tre raka förluster. Man skulle dock studsa tillbaka direkt och ta en trepoängare i veckans enda match. Det var Västerås som besegrades på hemmaplan. Det var länge jämnt och avgörandet kom inte förrän det var mindre än två minuter kvar av matchen, då David Lundmark kunde sätta 3-2-pucken och gjorde därmed sitt andra för dagen. Efter det skulle det, trots den knappa tiden, hinna bli två mål till. Först satte Erik Aterius 4-2 i öppen kasse och sedan han gästerna med en reducering och förfinade siffrorna till 4-3. Första LIF-målet gjordes av Lucas Nordsäter.

J18
J18-laget inledde matchveckan med ett daladerby mot Falun, ett derby som slutade med vitblå seger. Matchen kändes i princip avgjord redan efter första perioden, då Leksand skaffat sig en 4-1-ledning. Falun skulle dock komma så nära som 4-3 innan LIF med två mål såg till att stänga igen butiken. LIF-målen gjordes av: Simon Hedlund x2, Hampus Engman, Arvid Laremar, Kevin Lindemann och Oskar Klaar.

Veckan avslutades med en match i söndags mot Örebro på hemmaplan. Denna match var målmässigt något jämnare och var inte avgjord förrän Simon Hedlund gjorde sitt tredje mål för veckan med drygt fem minuter kvar, ett mål som betydde 4-2 till LIF. Ett resultat som också stod sig tiden ut. Övriga LIF-mål stod Jacob Rhodin, Wille Bärehag och Erik Hedlund för.