Stark höst av J20

Det är inte mycket som är positivt kring Leksands IF just nu. Herrarna har det tungt (underdrift) i HockeyAllsvenskan och damerna har tappat mark i tabellen efter den fina starten. Därför är det extra roligt att våra herrjuniorer har stått för fina insatser den här hösten. Framför allt sticker J20-lagets prestation ut, med tanke på förutsättningarna.
– Våran höst har varit bra tycker jag, vi är nöjda med det vi har gjort men vi ska bara bli bättre. Vi har ett hårt krigande lag som alltid kör 100% och aldrig ger upp, sen har vi 2 jätteduktiga målvakter som har hjälpt oss där bak verkligen, säger forwarden Dennis Finn-Olsson.

Vad menar jag då när jag skriver ”med tanke på förutsättningarna”? Jo, det faktum att man inte har en enda spelare från årgång 99 kvar från fjolåret och det faktum att man tappat några av de mest framstående 00-spelarna till a-laget (Mackan Karlberg, Filip Johansson och Axel Bergkvist). Med andra ord är det ett väldigt ungt J20 som tagit sig hela vägen till topp 10-serien efter jul.
– Jag tycker dem yngre spelarna har tagit för sig väldigt mycket och har gjort det väldigt bra, som sagt dem jobbar lika hårt som alla andra och är väldigt mogna i sitt spel så det har inte varit några problem alls tycker jag, berättar Dennis.

Dennis, som också är född 2000, har själv varit nära spel i a-truppen flera gånger och var bland annat med och spelade försäsongsmatcher. I grundserien har det hittills blivit ett framträdande i HockeyAllsvenskan, i övrigt har han varit en av de ledande spelare i J20 och är själv belåten med sin insats så här långt.
– Jag är faktiskt nöjd med min prestation hittills, jag har skapat lägen och försöker ge allt jag har varje match och träning. Jag har väl som mål att sätta dit fler puckar bara, jag har varit lite slarvig när jag väl kommer till målchanserna men annars är jag nöjd med min prestation. Är väldigt tacksam över förtroendet jag har fått av Challe och Christer.

Nu när höstens mål är nått och en slutspelsplats framåt vårkanten redan är säkrad gäller det för laget att sätta upp nya mål för laget.
– Vi ska ha ett lagmöte om våra mål för top 10 lite senare, vi har ej pratat om det än men vi har väl alltid som mål ge 100% och ge motståndaren en riktigt utmaning samt våga spela med pucken med ett gott självförtroende, avslutar Dennis.