Veckosvepet v.40

Att både herrlaget och damlaget stod för starka insatser i helgen vet ni vid det här laget. Därför fokuserar vi i det här helgsvepet på föreningens J20, J18 samt utvecklingslaget på damsidan som alla spelade under föregående vecka. 

Damernas utvecklingslag
Dam U som håller till i damettan västra, den nästa högsta serien, hade i helgen en match. Den spelades mot Sandviken på bortais under lördagen. Leksand har haft en tuff inledning på säsongen och hade inför helgens match en vinst och två förluster på de inledande tre. För Sandviken var det här dock säsongens andra match och den skulle resultera i den första segern. Hemmalaget skapade flest chanser matchen igenom och slutresultatet skrevs till 3-1. Leksands mål gjordes av Emma Olsson.

J20
J20 hade i helgen huvudstadsbesök. I fredags och i lördags mötte man AIK och under söndagen stod Djurgården för motståndet. Leksand har inlett helt okej och låg inför säsongen tryggt ovanför strecket. Men helgens matcher resulterade alla tre i förluster och man fick endast med sig en poäng. Den togs mot Djurgården. Nu har man bara en poäng ned till den nedre halvan under strecket och då har man spelat en match mer än Luleå som skuggar. Målen i helgen gjordes av Nils Åman x2, David Lundmark, Mikael West och Dennis Finn-Olsson.

J18

Även J18 ligger på rätt sida strecket, trots en svag vecka. De två matcherna man hade mot Färjestad (hemma) och Brynäs (borta) slutade båda med 3-2-förluster. Matchen mot Färjestad avgjordes dock först efter förlängning, så en poäng inkasserades trots allt. Nu ligger man precis ovanför strecket, på samma poäng som Mora. Målen gjordes den här veckan av Kevin Lindemann, Arvid Leremar, Wille Bärehag och Arvid Eljas.

*
Vi kan alltså konstatera att förra veckan var bra för våra båda representationslag, men på juniorsidan gick det klart sämre.