Tung förlust i slutspelsjakten

Leksand jagar topp sex. Efter ett krampaktigt bakslag mot Timrå senast så var Leksand tillbaka på hemmaplan. Då föll masarna tungt mot HV71.

Vi är inne på den sista slutspurten i grundserien och HV71 stod torsdagen till ära för motståndet. Eller, motstånd var kanske att ta i. Under första perioden var Leksand totalt överlägsna. De sköljde över Jönköpingslaget gång på gång och skapade flera heta chanser.

Olle Alsing blev serverad av Mikael Ruohomaa och satte periodens enda mål i mitten av ronden. Leksand fortsatte skapa chanser men Joni Ortio i Hv-målet stod pall. Trots väldigt bra spel så var det bara 1-0 på tavlan.

***

Men det skulle Marek Hrivik se till att förändra. Slovaken stod för ett superbyte där han först backcheckade hemåt och förhindrade en Hv-chans. Sedan tryckte han in 2-0 på det fulaste sätt som var möjligt.

Marek Hrivik i Leksands vita hemmaställ

HV71:s André Pettersson reducerade strax därefter då det skapades en yta när Lian Bichsel krockade med domaren.

HV71 fortsatte att utnyttja Leksands misstag.

Sam Vigneault kvitterade matchen efter att Marek Hrivik misslyckats med att få ut pucken ur egen zon.

Slarvigt. Likaläge inför tredje perioden.

***

Förhoppningen var att Leksand skulle hitta tillbaka till det fina spelet i den första. Det gjorde dem, till viss del. Mikael Ruohomaa skapade ett flertal bra chanser men det ville sig inte, varken för honom eller Leksand. Lika efter 60 minuter.

Leksand lyckades städa av ett boxplay i förlängningen. Men efter två minuter så var det HV71 som tog extrapoängen. Men det var kanske inte helt självklart. Ett väldigt tveksamt HV-byte gjorde att Andy Miele kunde sätta 3-2.

Ridå och god natt.

Noterat

  • Carter Ashton var tillbaka i laguppställningen och gjorde det riktigt bra. Där med var även Leksand helt skadefria och kunde ställa upp med det absolut bästa laget de kunde. Ja, eller om Mantas hade startat då.
  • Leksand blandar för mycket i sin prestation. Ett jämnare spel hade varit trevligt.
  • Tre mot tre-spelet är katastrof. Lägg ner det bara.
  • Tre matcher kvar. Kommer Leksand orka slå sig in i topp sex?