Tamt till tusen i Timrå

Kamp om direktplats till kvarten. Då vek tyvärr Leksand ner sig – och det rejält.

Förstaperren inleddes med varsin fin chans där Olle Alsing stod för Leksands när han i helt öppet läge – efter finfint förarbete av Mackan Karlberg – sköt tätt utanför. Sen drog Emil Heineman på sig en utvisning och Timrå kunde, trots rätt bra box play-spel av Leksand, sätta ledningspucken genom Olli Palola.

Martin Karlsson testade Timrås debuterande keeper Karolus Kaarlehto innan Axel Rindell via en leksing och Sebastian Hartmann (?) kunde göra 2-0. Lång videogranskning föranledde målet men det va väl egentligen inte mycket att säga om.

Efter det stod Leksand för ett av säsongens svagaste PP:n (och då ska gudarna veta att konkurrensen är stenhård). Men det hade å andra sidan inte varit särskilt rättvist med en LIF-mål där. Timrå vann skotten med 15-4 i första.

Den andra perioden började i ungefär samma anda när Anton Lindholm åkte på en utvisning, Alsing stod och sov och Anton Lander kunde pricka in 3-0:an.

Nästa mål blev dock vitt och blått när Heineman och Hrivik gjorde vad de kunde för att få pucken i mål i en ”två mot etta” men behövde en Timrå-spelares understöd då denne serverade Cehlarik på bladet och slovaken gjorde mål för andra matchen i rad.

Leksand skruvade upp det litegranna i sista perioden men det gjorde varken till eller från. Trubbiga avslut och ofta alldeles för krångliga passningar. Palola passade på att bomba in sitt andra i matchen efter en slarvig Leksandsingång i offensiv zon.

Det blev också slutresultatet.

NOTERAT

* Första perioderna var vi helt under isen. I den tredje var det yttepytte bättre men långa ständer omständigt, obeslutsamt och slarvigt. Timrå hade i ärlighetens namn inga större problem med att freda sin kasse.

* Elvenes med Knuts och Karlberg i sista perioden. Den kedjan har… nånting. Oklart vad.

* Knuts, Karlsson och Karlberg var i förstaperioden i alla fall den fjärdekedjan vi saknat när skador har gjort att Knuts lämnat den.

* Olle Alsing kan verkligen ha så otroligt svaga insatser. Pucken studsar åt alla håll, varenda beslut blir fel. Konstigt när han borde kommit stärkt med ett GWG i ryggen från Skellefteå-matchen.

* Det är några gubbar som behöver upp ordentligt. Många som kämpar, framför allt offensivt. Det ser inte ”självklart” ut i särskilt många aktioner. Marek Hrivik personifierar det väl, i alla fall i förhållande till förväntningarna.