Stark slutforcering räckte inte till

Det var glädje i Leksandslägret när det visade sig att Marek Hrivik var tillbaka i spel. Men sagan om konungens återkomst uteblev. Leksand föll tungt mot Färjestad efter att Kasimir Kaskisuo blev utbytt efter en period.

Jag hann knappt sätta sig tillrätta i soffan innan Färjestad gjorde mål. Lucas Forsell styrde in pucken, Kasimir Kaskisuo yrkade på hög klubba. Men efter en kort videobedömning så dömde domarna mål. Helt korrekt, ska tilläggas.

Men den ledningen skulle inte stå sig länge. Det såg Östman (vem annars) till. Borlängesonen pangade in ett direktskott i powerplay.

Men Kalle Östman-lyckan skulle få ett litet avbrott. Det var nämligen han som slarvade i försvarszon och som Färjestads Joakim Nygård utnyttjade. Färjestad hade ytterligare en puck i mål men efter en kort konferens så dömdes det bort. Helt korrekt, igen. Trots experternas åsikter.

2-1 till Färjestad som spelade på Leksands misstag. Men en underhållande period!

***

Inför andra ronden så bytte Leksand ut Kasimir Kaskisuo till förmån för Mantas Armalis. Inte för att något baklängesmål var Kaskisuos fel, det var nog snarare att han kom in helt fel i matchen. Kepsen satt djuuuupt ner i pannan på Kasimir när han satt på bänken.

Den andra perioden var inte riktigt lika adrenalinstinn som den första. Båda lagen hade sina chanser men den där extra hettan fanns inte där för leksingarna. Det utnyttjade Färjestad genom att göra 3-1 med bara någon minut kvar av perioden. Återigen var det Joakim Nygård.

***

En mindre förändring i Leksand skedde till den tredje perioden. Emil Heineman gick in tillsammans med Marek Hrivik och Peter Cehlarik. En kedjeformation många leksingar har efterfrågat. Det gav också en energiboost till hela laget då Leksand startade slutronden med en rejäl energi. Till slut kom utdelningen. Mikael Ruohomaa smög bakom mål och hittade Olle Alsing som sköt direkt. 3-2 med nästan nio minuter kvar.

Det blev en lång och stark slutforcering. Leksand skapade massor av chanser men det räckte inte till. Färjestad punkterade matchen med två mål i öppen kasse. 5-2. Tack och god natt.

Noterat