Så gick det i helgens matcher

Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig igår, och därför kom det inte heller någon matchrapport från herrmatchen. Jag fick lite snabbt kliva in och vikariera på stången och leda klacken under matchen mot SSK vilket gjorde att jag inte såg speciellt mycket av det som hände på isen. Kul att göra ett snabbt gästspel, men också skönt att det stannar vid just ett gästspel.

Jag tänkte i alla fall gå igenom alla de matcher som dam-, herr- och juniorlagen har spelat i helgen.

Herrar
A-lag
Klassikermötet mot SSK blev en sevärd tillställning. Bra inramning, två jämna lag och många mål. Avgörandet kommer få Sahlin att drömma mardrömmar ett tag framöver, men visst känns det bra att vi får med oss något sånt mål som omväxling? Av det jag lyckades uppfatta under matchen så vill jag lyfta fram två saker:
1. Kedjan med Martin, Jon och Jeppe. Herregud vad nytta de gör på isen. Jag minns inte när jag såg Jesper Ollas vara så här bra som han har varit sedan han återgick till en mer krigar-roll i laget. Han ser ju ut som Jesper Ollas anno 10/11.
2. Mattias Nilsson. Fick äntligen göra säsongens första mål, och så värd han var det målet. Som han steppat upp den här säsongen. Först och främst i det defensiva, men sedan han kom tillbaka från sin skada har det även börjat släppa för honom framåt.

I och med att Leksand vann och att Modo förlorade klättrade LIF upp på en femteplats.

J20
Laget bara fortsätter leverera. I helgen tog man fem nya poäng, genom att först besegra Linköping efter straffar och sedan vinna komfortabelt över HV med 4-1. Axel Bergkvist fortsätter leverera och stod för två nya mål i helgen. Segrarna innebär att man nu är uppe på en andraplats i tabellen. Något i alla fall inte jag trodde man skulle vara i närheten av när serien inleddes. Med tanke på att alla de 99:or man hade förra säsongen lämnade i våras och att några av de mest framstående 00:orna mest har huserat i a-laget är detta en väldigt stark bedrift av det här laget.


J18
Två poäng i lördags mot Luleå och en poäng idag mot Skellefteå gör att man har fortsatt häng på lagen som nu har direktplats till åttondelen. J18 har precis som J20 ett väldigt ungt lag och att direktkvalificera sig till åttondel skulle helt klart sätta en godkänd-stämpel på den här säsongen.

Damer
A-lag
Det blev en mycket tuff helg för damlaget. Dubbeltmötet med Djurgården gav inga poäng och trots att man räddade det något med en trepoängare i dagens match mot Göteborg bör man betrakta den här helgen som ett misslyckande. Man hade chansen att på hemmaplan verkligen sätta sig i förarsätet vad gäller kampen om fjärdeplatsen, men nu är det i allra högsta grad öppet race. Det som kan bli en räddning för LIF är att HV har en tuff roadtrip till Ö-vik och Luleå som avslutning på grundserien. Innan dess ska man dock möta Göteborg, en match där man bör ta tre poäng. Just nu är Leksand två poäng före, men har bara en match kvar att spela. Den spelas mot AIK på bortaplan, och det är ingen match där man hämtar poäng hursomhelst. Min tro är ändå att Leksand reder ut det här, att man vinner sin sista match och att HV tar max 4 poäng på de avslutande tre matcherna. Det känns bara olyckligt att man inte tog chansen den här helgen.