Pinsam avslutning när Frölunda va starkast

Viktig hemmamatch i slaget om en kvartsfinalplats. Då var Frölunda det starkare laget och Leksand fick kapitulera.

Slutspelskänsla deluxe i en förstaperiod som bjöd på kamp, kamp och åter kamp. Periodens enda mål gjorde Nicklas Lasu efter vad Anton Lindholm beskrev som ett ”pissingripande” av honom själv. Lasu som för övrigt var överallt första perioden och det var väl 1.01 gånger pengen att han skulle peta in den bakom Armalis. Leksand kom annars ut bra och hade spelet första halvan men Lasse Johansson stängde igen under, framför allt, ett riktigt bra power play.

Frölunda tog över spelet än mer i period två och trots flera power play-lägen för Leksand så fanns varken skärpan, noggrannheten eller spetsen hos våra krigare. Saker hakade inte i och bortsett från första sex-sju minuterna så var matchen efter 40 minuter helt klart Frölundas.

Tredje perioden började i samma anda men fem minuter in började Leksand ta över mer och mer. Norén och Lang hade både fina lägen med Lasse Johansson visade klass i gästernas mål. Emil Heineman åkte på en utvisning för hög klubba mitt i ”Leksandspressen” och momentum försvann. Istället kunde Loui Eriksson med tre sekunder kvar av Frölundas power play punktera matchen med 2-0.

Som ett negativt pricken över i:et Leksand bjöd sen på det absolut sämsta lagarbetet jag skådat i år i spel sex mot fem. Som ytterligare en prick slutade man helt hjälpa Mantas och lät Joel Lundqvist dundra in 4-0 också. Skämmas bör de göra, alla spelare, över sista fyra minuterna.NOTERAT* Ofta oerhört vimsigt i egen zon när Hrivik, Cehlarik och Heineman är inne. När slovakerna och Camper firade stora triumfer back in the days så var de heller inte särskilt bra i egen zon men det löstes ju då genom att de nästan aldrig var i egen zon. Så är verkligen inte fallet nu och nåt måste hända där.

* En match där jag hoppades att Ashton och Östman skulle steppa upp men istället blev det tvärtom.

* Trots att de var inne på 0-1-målet så var Knuts, Karlsson och ”Zacke” både etta, tvåa och tre på topplistan över matchens bästa Leksandskedja. Bichsel bäste back – och spelare – i Leksand idag.

* Kloos visade klass i presspelet. Tror han kan växa ytterligare i ett eventuellt slutspel.

* Power play-formationen med Hrivik, Cehlarik, Ruohomaa, Elvenes, Lang är under all, all, ALL kritik. Minst två måste bort från den.

* Norra stå <3