Mats Åhlberg kunde inte varit stoltare

Kan Leksand göra fel för tillfället? Nej, jag tror verkligen inte det.

Hela föreningen är inne i ett positivt stim. Först kom den charmiga Knuts-videon i samarbete med Clas Ohlson, representationslagen och Backbone production. Sedan en förlängning med Oskar Lang, några spelare som ska kasta på sig blågula ställen till någon landslagsturnering som man för en gångs skull har en anledning att titta på och grädda det med att Leksand hyllade en av sina bästa, Mats Åhlberg med en otroligt vacker homage-tröja. En stor spelare och, vad det verkar, en otrolig människa.

Ja. Kan Leksand göra något fel?

Korta svaret, inte ikväll i alla fall.

När Rögle kom på besök så var Leksand så förbannat bra. Martin Karlsson satte sitt första mål för säsongen och sprack upp i ett leende som var lika stort som Siljan. Mikael Ruohomaa satte 2-0 och det fanns bud på fler.

Jag vill inte dra det så långt och påstå att Leksand gjorde sin bästa period för säsongen. Men det hade inte varit förkastligt att påstå det, va?

Mats Åhlberg kunde inte varit stoltare

Mittenronden var kanske lite jämnare men Rögle var aldrig riktigt ”där” och hotade. Om det berodde på ett exemplariskt försvarsspel eller om Rögle helt enkelt inte kom upp i toppnivå, det låter jag vara osagt. Med minuten kvar så utökade Tobias Ekberg till 3-0 efter ett klassiskt tyst skott från blålinjen. För övrigt roligt att se honom spela så bra som han gjorde!

Visst var det han som gjorde ”spökmålet” mot Leksand när han spelade i Djurgården för något år sedan?..

Målglädje!

Tre mål mot noll inför tredje perioden. Mats Åhlberg kunde inte varit stoltare.

Tredje perioden var bara en transportsträcka fram till tre poäng. Leksands spelglädje smittade av sig på läktaren där det var sång under hela matchen.

Leksand spelade bra och stabilt i 60 minuter. Det bådar väldigt gott inför fortsättningen av säsongen.

Korta tankar om matchen

Nyfiken på var Leksand står i frågan…

I den politiska soppan så kommer Sverigedemokraterna ut med att de vill ta bort 51 procent-regeln. Supportrarnas syn på det hela känns rätt självklar. Men vad anser klubbarna i högstaligorna? Jag tror och hoppas att Leksand kommer att stå i frontlinjen med att försvara 51 procent-regeln.

Konkurrenssituationen är GALEN

Läste lite om att Leksand jobbar på att få hem Max Veronneau. Först och främst hade det varit otroligt märkligt om de inte hade ständig kontakt med honom. Men nu verkar det alltså som att det kan lösas. Och jag förstår inte hur de ska få ihop det. Kommer de få plats i omklädningsrummet?! Konkurrenssituationen är helt makalös. Ett skadefritt Leksand kan bli väääääldigt farligt till våren.

På tal om ingenting: Minns ni för en månad sedan när Mikael Ruohomaa och Björn Hellkvist bråkade på en träning? Han ryktades till Linkan och skulle inte vara kvar och så vidare. Mot Rögle samlade han ihop två poäng, blodvite och en gedigen insats. Så det kanske inte är något större problem med hans karaktär.

Mikael Ruohomaa åker på stryk, men han gnäller inte för det.

Mina topp tre leksingar

Nu fick jag aldrig äran att se Mats Åhlberg spela vilket gör det svårt för mig att påstå att han är den bästa som spelat i Leksand. Det är alltid en klurig fråga, vilka som är bäst. Men mina topp tre favoriter? Enkelt. Roman Vopat, Jens Bergenström och Jean Luc Grand-Pierre.