Lang var finemang under aftonens evenemang

Till min stora förvåning så sändes matchen från Växjö. Förvåningen bygger på att de fortfarande tillåter att någon slags media får vara på plats. Det jag åsyftar är givetvis Aftonbladets artikel om Växjö Läjkers. Notera att det är en plusartikel, men enligt mig helt värt att lägga några slantar på.

Det var en händelsefattig inledning av matchen. Läjkers höll taktpinnen men det var Leksand som skulle ta ledningen efter halva första perioden.

Oskar Lang gjorde ett föredömligt forecheckande, snodde pucken på Pavel Datsyuk-manér och förvaltade sin egen retur genom att sätta trissan i krysset. Det var hans åttonde mål för säsongen. Kommer han kanske till och med slå sitt eget målrekord (11) denna säsong?

Den frågan svarade Oskar Lang med att göra sitt andra mål för kvällen efter 14 minuters spel. Fint framspelad av en pånyttfödd Patrik Zackrisson. Kaptenen har sett väldigt trevlig ut mellan Justin Kloos och Langen.

2-0 inför andra perioden smakade mumma!

De första tio minuterna var återigen ett avvaktande ställningskrig. Men sedan klev Robert Rosén i Läjkers fram och reducerade. På ett riktigt skitsätt, rent ut sagt. Leksand vann tekningen i försvarszon men Olle Alsing lyckades inte vinna sin kamp vid sargen och det utnyttjade Läjkers på bästa möjliga sätt. Perioden fortskred i vanlig ordning och Leksand fick mestadels fokusera på försvarsspel. Perioden avslutades med en massa arga spelare. Domarna kvittade och det är precis så det ska hanteras.

2-1 inför tredje perioden och det var en skör ledning.

Läjkers kastade allt de kunde förmå sig på Mantas Armalis, som återigen var otroligt bra. Men trots Läjkers bombardemang så kändes det fortfarande stabilt. Leksand höll deras anfall på utsidan och skotten kom utifrån vilket blev plockpotatis för Mantas.

Läjkers tog ut målvakten och tryckte på med allt de hade. Det fick utdelning. I sista sekunden. Läjkers satte alltså kvitteringen med mindre än en sekund kvar.

Jösses, vad tufft. Snacka om antiklimax.

Men sörj inte, sa Matt Caito.

Matt Caito fick en passning av Emil Heineman och pangade in 3-2 så hårt att all plast i Växjö skakade.

Rättvisan segrar!

Noterat

  • Jag blir inte klok på Leksand. Sänker topplagen med flera tunga pjäser på skadelistan. Hur är det möjligt med tanke på vad Leksand tidigare visat upp för spel?
  • Är Patrick Zackrisson tillbaka på riktigt? Han har sett riktigt bra ut de senaste matcherna.
  • Växjö Lakers portade Aftonbladet och kallar enskilda journalister både det ena och det andra. För det förtjänar den hiskeliga klubben att förlöjligas i all tid fram över. Vilken töntig attityd och jag kan inte förmå mig att förstå hur någon kan stötta den skitföreningen.
  • Spel med tre mot tre borde kastas i domedagsberget och aldrig återses igen.
  • Note till alla. Leksands IF är inte till salu.