Fullt drag för Leksands IF i helgen – här är alla matcher

Alla matcher är viktiga, men nu när serierna drar ihop sig handlar det för alla lag om att sätta sig i en så bra position som möjligt inför vad som väntar efter grundserien. Helgen som väntar är full av matcher för Leksands representations- samt juniorlag och jag tänkte här nedan gå igenom alla matcher:

Herrar
A-lag
Har en match i helgen, imorgon, mot Södertälje på hemmais. Klassikermöte med andra ord, något som får det att pirra till lite extra. Själv får jag upp hela familjen, varav två medlemmar håller på SSK. Det blir första herr-matchen som jag följer från Tegera Arenas sittplats på kanske tio år. Sektion A1 får det bli. Södertälje har inför matchen ett tvåpoängsförsprång på Leksand, vilket ger Leksand möjligheten att passera SSK samtidigt som det ger SSK chansen att skapa ett något tryggare avstånd ner till Leksand de resterande 12 omgångarna. Att börja passera lag är något Leksand måste göra för att skapa sig så bra förutsättningar som möjligt inför slutspelsserien. Dels då man får fördel genom att ta med sig x antal poäng in, men också för att få fördelen att spela tre av de fem matcherna på hemmais. Något som självklart är bra ur en sportslig synvinkel, men också ur ett ekonomiskt perspektiv.

Jag har laddat upp för matchen hela veckan med att spendera i princip all ledig tid på ett golv i Tegera Arena tillsammans med mina vänner i LTC, så att vara på plats är något jag starkt rekommenderar. Det är just nu drygt 5000 biljetter sålda, men i och med att lönen kom idag så hoppas jag att det kan rassla till ordentligt fram till nedsläpp nu.


J20
Stod för en riktigt bra höst, med tanke på lagets förutsättningar. Något ni kan läsa om här. Den starka hösten gjorde att man tog sig till topp 10-serien efter jul och väl där har man fortsatt spela bra ishockey och resultaten har i och med det varit väldigt positiva. Inför helgen ligger man på en sjätteplats och nu väntar bortamatcher mot Linköping (lördag) och Hv71 (söndag). Slutspelsplatsen säkrades redan innan jul och nu gäller det att komma så högt som möjligt för att få fördelen av hemmaplansfördel så långt som möjligt i slutspelet, samt möjligheten att välja motståndare. Är ni i närheten hoppas jag att ni tar er till Stångebrohallen imorgon 15.30 eller Kinnarps Arena på söndag 14.00 och stöttar grabbarna i dessa svåra bortamatcher.

J18
I helgen väntar tufft motstånd, då tabelltran och tabellettan kommer på besök. Först ut är Luleå imorgon klockan 12, en match som spelas i Weda Skog Arena och på söndag väntar Skellefteå, en match som startar 11.00 i Tegera Arena. Inför helgen är LIF två poäng i från en direktplats till åttondelen, så alla poäng man kan plocka i helgen mot två lag som för närvarande är ovanför i tabellen är otroligt vitkiga i kampen om att få hoppa över slutspelets första runda. Det är väldigt jämnt i tabellen och man har bara tre poäng upp till en andraplats. Så förläng morgondagens marat(h)onhockey genom att komma upp redan till J18-matchen som startar 12.00.

Damer
A-lag
Som ni alla vet är det marat(h)onhockey imorgon, men faktum är att damerna spelar även ikväll och på söndag. Djurgården, Djurgården och Göteborg står på schemat i vad som är startskottet på en viktig slutspurt för laget. Just nu är man en poäng efter HV71 och den fjärdeplats man så gärna vill nå. Fördelen är dock att man har fyra matcher kvar, samtidigt som HV bara har tre (varav två är mot Modo och Luleå borta, vilket inte lär generera någon större poängskörd). Men för att den fördelen ska vara värd något bör man vinna matcherna i helgen och därför vill jag uppmana alla att ta er till hallen och stötta tjejerna i de här matcherna. Ikväll släpps pucken 19.00 i Tegera Arena, imorgon börjar matchen bara en omspolning efter herrarnas match och på söndag är det 15.00 i Tegera som gäller.