Fick vi några svar inför åttondelsfinalen?

Det var med en blandning av lättnad och ångest som undertecknad slog sig ner för att se Leksands sista grundserieomgång. Den senaste tiden har det i ärlighetens namn inte varit särskilt roligt att se Leksand spela ishockey.

Snacket inför matchen mot Linköping har varit att Leksand haft möte på möte. De vill ”hitta tillbaka till sitt spel” och de jobbar hårt ”varje dag för att hitta tillbaka till sin identitet”. Första perioden var kanske inte någon måttstock för det, men Mikael Ruohomaa gav Leksand ledningen i ett powerplay. Linköping, som redan var avhängda, bjöd inte upp till någon särskild show.

***

Leksand hade kontroll över matchbilden medan Linköping knappast slet ut sig i onödan. Leksingarna visade upp ett par fina tendenser med hög forecheck, som vi är vana med att se dem. Med sex minuter kvar av perioden så slog Anton Johansson till med sitt första seniormål. Ett fint direktskott från backplats. Kul, skoj men framför allt roligt! Bytena efter det så såg det faktiskt bra ut. Farten var bra, passningarna satt och kreativiteten flödade i anfallszon.

***

Leksand var rätt nöjda med 2-0 vilket syntes till en början. Linköping reducerade genom Filip Bystedt. Men Leksand svarade snabbt. Denna gång var det Lian Bichsel som fick göra sitt första mål för säsongen. Broc Little reducerade med åtta minuter kvar. Men närmare än så kom inte Linköping.

Leksand höjde sig rejält och Anton Lindholm satte sitt sjunde mål för säsongen efter att ha blivit fint framspelad av Lucas Elvenes. Bara några minuter senare var det Peter Cehlariks tur att göra mål, fint framspelad av Anton Lindholm. 5-2 blev också slutresultatet.

Leksand gjorde en ok mittenrond och var så där härligt effektiva sista tio minuterna i tredje. Så var står Leksand? Har vi något att göra i ett slutspel? Det var de frågorna jag satt med innan matchen och jag har inte blivit mycket klokare.

Noterat

  • Är Leksand på rätt väg? Jag har ingen aning. Björn Hellkvist gör allt han kan, det är jag övertygad om. Men var står Leksand?
  • Anton Johansson gjorde sitt första mål i seniorhockey. Han har verkligen blivit en stabil pjäs och spelar på en hög nivå i varje byte. Mycket imponerande!
  • Leksand får möta Rögle i åttondelsfinal. Har de vad som krävs för att bräcka skåningarna?