Bra publiksiffra när KHK gästar

Sista matchen på en vecka väntar i kväll och på andra sidan står Karlskrona HK. Leksand vill garanterat surfa på vågen från de två senaste segrarna och vill nog framför allt ta med sig spelet man hade i Gränbyhallen i onsdags. Laget gjorde sin klart bästa match i 6-2-segern över Uppsalalaget.

Jag hoppas verkligen att de även i kväll ser till att vända spelet snabbt från egen zon istället för att vända hem, ta burskydd och köra fast i mittzon som man gjort i tidigare matcher. I onsdags fanns det ingen tvekan när man vann puck. Då skulle den, precis som de pratat om, snabbaste vägen till offensiv zon. Det gjorde att Almtuna aldrig hann formera sig i mittzon och på så sätt få stopp på Leksand redan där.

Väl i offensiv zon vill jag att de fortsatt håller sig borta från sarghörnen och istället tar sig in på mål. När det rasslade på ordentligt i den första perioden i onsdags så var det just på grund av det. Tidigare har man sökt sig ner i hörnen, spelat upp på blå och så har man tagit alibiavslut mot mål utan någon skymning.

Linus Persson som missat ett par matcher då han gått i väntans tider är aktuell för spel i kväll, efter att i går blivit pappa till en pojke.

Karlskrona då? De har haft en trevande inledning på säsongen efter degraderingen i våras.  Fyra segrar, lika många förluster och två oavgjorda matcher har man mäktat med på de tio inledande. Noterbart är dock att man inte tagit en enda poäng i matcher mot lag som just nu ligger före dem i tabellen. Karlskoga, Oskarshamn och Modo har alla tre tagit samtliga poäng i sina möten med KHK.

I övrigt är det nog många leksingar som tycker att det ska bli kul att återigen se Matt Carey på Tegeras is. Amerikanen som inte fick förlängt kontrakt i Leksand sökte sig ner till Blekinge och har så här långt gjort godkända sex poäng på tio matcher.

Något annat som är kul är att det ska vara över 5000 biljetter sålda till kvällens match. En mycket bra siffra och en vinst i kväll bör kunna resultera i en siffra över 6000 när Västerås gästar om en vecka.