Är instabila Leksand återigen stabila?

Leksand befinner sig i ett läge där de måste bestämma sig vad de är för ett slags lag. Frågan är; Bevisades det mot Timrå? Har det instabila Leksand blivit stabila?

Det närmar sig jul vilket också betyder att halva grundserien är färdigspelad. Leksands formkurva har varit upp och ner, under den senaste tiden har det varit nedåt. Men har det börjat vända? När Leksand gästade Timrå under lördagseftermiddagen så såg det banne mig ut som det.

Första perioden var skit, rent ut sagt. Timrå tog en tidig ledning och Leksand kom aldrig in i matchen. Andra perioden var betydligt bättre. Särskilt bra prestationer stod Carter Camper, Lucas Elvenes och Kalle Östman för. Den kedjan var riktigt bra och låg bakom Leksands vändning som skedde i den andra perioden.

Camper inledde med att göra sitt tionde mål för säsongen. Sedan prickade Justin Kloos in ledningsmålet i powerplay (!) och sedan utökade Lucas Elvenes ledningen till 3-1. Det var en betydligt bättre period från leksingarna.

Carter Camper var en av huvudpersonerna när Leksand vände och vann.
Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN / COP 108 / PO0069

I den tredje perioden så var Leksand inte särskilt intresserade av att anfalla. De spelade tajt försvarsspel och de få gånger Timrå lyckades ta sig igenom så var Mantas Armalis i vägen.

I stället för att Timrå skulle komma närmare så var det Leksand som hittade nätet. Det var återigen Justin Kloos. Det var hans nionde mål för säsongen. 4-1 på tavlan och detta kändes banne mig spikat och klart.

Tre välbehövliga poäng på kontot och Leksand är återigen uppe på slutspelsplats i den hiskeligt jämna SHL-tabellen.

Korta tankar om matchen

Ekberg vs Bichsel?

Tränarna verkar ha svårt att bestämma sig hur de ska göra med Tobias Ekberg och Lian Bichsel. I matchen mot Timrå verkade det som att de spelade vartannat byte tillsammans med Jonas Ahnelöv. Jag vet inte om det är optimalt…

Vi är gisslan till C More och jag hatar det

Det gjordes bara ett mål i första perioden. Det såg C More till att vi inte glömde. Under hela första pausen spelades det målet upp. Vi betalar typ 449 kronor i månaden, kan vi inte förväntas någon slags produktion? Visa något gammalt reportage, vad som helst. Jag blir tokig. Det stora problemet är att vi inte har något val.

Är formsvackan över?

Leksands formsvacka är över? Ja, det tror jag. Det där lilla extra syntes, inte minst hos Martin Karlsson. Han var tillbaka och var så där kompromisslös och jävlig, precis som vi vill ha honom. Hans attityd syns hos hela laget. Dåliga prestationer tolereras inte längre. Därför tror jag att Leksands formsvacka är över.