Full pott mot regerande mästarinnorna för Leksand

Leksands damlag spelade i helgen två matcher borta mot de senaste säsongernas giganter Luleå/MSSK. På förhand såg det ut som säsongens tuffaste helg, men det blev en lyckad resa norrut som slutade med sex poäng av sex möjliga.
– Vi följer vår gameplan, spelar uppoffrande plus att Julia varit en klippa i mål, säger lagkapten Elin Lundberg.

Leksand har inlett säsongen strålande i SDHL och ligger för närvarande på en andraplats i tabellen. I helgen tog man sex poäng i dubbelmötet med regerande mästarlaget Luleå/MSSK. Lagkaptenen Elin Lundberg förklarar varför man åker hem med full pott i bagaget:
– Vi åkte mer skridskor än vad de gjorde, satte hög presS och spelade som ett lag i 60 Min. Vi följer vår gameplan, spelar uppoffrande plus att Julia varit en klippa i mål. Starka i boxplay.

Luleå/MSSK har dominerat serien de tre senaste säsongerna, men i år är det flera lag som satsat och är med och slåss om topplaceringarna. Just nu toppar Modo serien och Leksand skuggar bakom. Sedan tidigare vet vi också att Linköping och Hv71 ofta har starka lag. Den starka starten har därför varit viktig för Leksand för att hänga med de tilltänkte topplagen.
– Serien är jämnare och därför är det betydelsefullt att få en bra start och vinna matcher så vi kan vara med i toppen i slutet. Alla matcher och poäng är viktiga.

Leksand har under våren och sommaren stått för en tydlig satsning på sin damverksamhet och har varit mer aktiva på spelarmarknaden än tidigare. Bland annat har flera nordamerikanska spelare plockats in och planen är att man nu på allvar ska ta nästa steg och verkligen etablera sig som ett topplag inom damhockeyn. Elin Lundberg menar att man kan gå riktigt långt redan den här säsongen.
– Tycker vi har bevisat i helgen både för oss själva och alla andra, att vi är ett lag och räkna med och vi definitivt kan gå långt.

Nästa match spelar laget den 11 oktober mot SDE borta.