Supereffektivitet bakom årets första seger

Första matchen för året. Första segern för året. Och Leksand visade väldigt tydligt att det inte är något skottår vi gått in i.

Leksand körde i den första perioden på den beprövade taktiken ”skjut inte i onödan” vilket resulterade i två mål på tre skott. Först styrde Jon Knuts in ett Anton Lindholm-skott på ett alldeles föredömligt sätt och sen skedde något helt ooooooteroligt osannolikt: mina damer, mina herrar, Leksand har gjort mål i power play i Tegera Arena säsongen 22/23!

Carter Camper slog en patenterad Camper-macka till Kalle Östman som avslutade med ett direktskott som slickade Lassinanttis stolpe in i nät. Mums!

När Oskar Lang fick en perfekt passning av sargen och vispade in 3-0 efter halva den andra perioden stod det 20-6 i skott till tråk-Luleå. ”Våga skjuta – tufft att göra mål” eller hur det nu va?

Jonathan Andersson pricksköt reducering och får sen ett fem mot tre-läge efter en lite halvdan domarinsats men det var antingen det bästa box play jag sett på ett tag (KUNG ZACKE!) eller det sämsta PP:t jag sett på ett tag, jag väljer att se glaset halvfullt och att våra krigare gjorde ett briljant jobb i numerärt underläge.

Tredje perioden fortsatte Luleå skjuta men överlag var det fortfarande rätt så trubbigt. Leksand däremot hade två kanonlägen. Först en fri Elvenes och sen en Martin Karlsson med helt öppet läge. Båda inom loppet av någon minut knappt halva perioden in.

Istället fick Oskar Lang sätta sitt andra för kvällen när han stänkte in 4-1 i öppen kasse. Gott så.

NOTERAT

* Karlsson, Knuts & Heineman = GOS!

* Har svårt för Lucas Elvenes-spelartypen men som han spelade idag får till och med jag kapitulera. Blir han yttepytte vassare på att förvalta frilägen så kan han växa ännu mer.

* Mantas i buren – rena rama muren!

* Har fortfarande lite problem med att ställa om mindsetet inför matcher mot Luleå till att det inte längre är ett lag som vi har fruktansvärt svårt mot. Men gött det ere.

* Lang-Ruohomaa-Kloos är en så otroligt trygg och fin kedja.

* Kanske tar i nu med tanke på de säsonger Hrivik och Veronneau haft hos oss, men jag undrar om inte Anton Lindholm är hack i häl när det gäller den spelaren som betytt enskilt mest för ett Leksandslag de senaste säsongerna.