Sjunde raka – och första på sju år

”Ingen seger borta mot Luleå 2014” blev under torsdagskvällen till ”Ingen seger borta mot Luleå sen nyss”. Tacka en finfin tredje för det.

Sjunde raka segern. Och det borta mot Luleå. Jag är uppväxt med att Luleå är ett lag Leksand alltid har svårt med. Men nuförtiden går visst allt av bara farten och förutom att den sjuåriga sviten bröts så blev också vinstsviten just sju raka matcher. Jag vet knappt vart jag ska börja men vi börjar väl med första perioden tänker jag.

Fredrik Forsberg fick chansen idag och var pigg. Han hade också Leksands bästa läge i första när han på säsongen 20/21-manér skrinnade sig fri. Sen såg Justin Glenn Kloos till att det blev ett Shinniminimin+Omark-läge där den senare sköt utanför men vi säger väl att Kaskisuo räddade den pga bara hans blotta närvaro verkar rädda puckar i den formen han är.

Jonas Ahnelöv, även känd som skottblockarnas konung, fick tyvärr ledas av efter en block som såg ut att ta otroligt illa. Alla tummar hålls för att det var en sån grej som gör så in.i.helvete ont men som inte skadar något vitalt. Men med höstens backtur så blir han väl borta till pensionsåldern.

Andraperioden var Luleås. Även om Leksand vaskade fram lite lägen så var det rätt trubbigt. Istället för Kaskisuo hålla ställningarna och råna Omark+Shinniminimin på en balja.

Sju är som ni märket ett gångbart tal i den här texten och tyvärr var det också sju sekunder kvar av andraperren när Leksands spel i försvarszon – ”anfört” av Matt Caito – inte var särskilt lysande. Honka kunde göra 1-0. Det som dock såg lite småtrevligt ut var den nya power play-uppställningen med fem forwards.

Det här kanske bara är en känsla, men visst fan väljer det här gänget ofta en period per match där de gör typ allt rätt? Den tredje i dag går i alla fall inte att gnälla särskilt mycket på. Nils Åman visade sniper-skills och SKECKADE upp kvitteringen i närmsta klykan. Sen var det Max Veronneau (kors i taket NOT) som fick dansa runt lite i slottet innan han sköt rakt genom Lulekeepern. Veronneau hann också med en ass när han jobba ut pucken till Camper som fick måla i öppet. Om det lika gärna kunde blivit 2-2? Kanske, men kändes typ lugnt?

MATCHENS STJÄRNOR

  1. Max Veronneau
    Skulle säga att vi redan nu kan slå fast att han är bättre än Cehlarik.
  2. Alexander Lundqvist
    Baaaaar det när Ahnelöv försvann.
  3. Tobias Ekberg
    Hjälpte Lundqvist att bära.

Luleå HF–Leksands IF 1–3 (0–0, 1–0, 1–3)

Tredje perioden: 1–1 (3.50) Nils Åman (Alexander Lundqvist, Tobias Ekberg), 1–2 (4.38) Max Veronneau (Justin Kloos) spel fem mot fyra, 1–3 (19.45) Carter Camper (Max Veronneau, Patrik Norén) mål i tom bur.

Skott: 21–29 (4–7, 10–11, 7–11).
Utvisningar, LHF: 2×2. LIF: 3×2.
Domare: Mikael Nord, Johan Magnusson.
Publik: 6 150.