Östmans fyrling sänkte Skellefteå

Massor av skador. Massor poäng av Kalle Östman. Det blev en rätt trevlig torsdagskväll framför ett kokande norra.

Till de sedvanliga skadorna på ”stjärnspelare” adderades också magsjuka i truppen så det gick väl nästan snabbare att rabbla upp vilka som var med mot Skellefteå än vilka som inte var det. Men det har vi inte tid med. Inte Tom Kühnhackl heller, han hade nämligen fullt upp med att göra 1-0 till gästerna efter drygt två minuter.

Fram till ungefär halva matchen var det ställningskrig men sen tog de blåvita krigarna över fullständigt. Först hade man en puck i mål efter en otroligt rörig situation, men domaren hade (väl?) redan blåst av eftersom att det inte ens videogranskades.

Istället kom kvitteringen kort därpå när ytterligare en rörig situation landade i att Matt Caito kunde skicka in 1-1 bakom en strålande Linus Söderström.

Norra bara dundrade på och på isen körde grabbarna på av bara h-vete. Underbart att bevittna!

****

Andra perioden fortsatte – trots vårt ständiga strul med andraperioder – i samma stil och Leksand pumpade på. Efter ett långt anfall med mycket fint passningsspel kunde Jonas ”Gretzky” Ahnelöv pricka Östmans blad och pucken vinklades snyggt upp i nättaket. Vi får hoppas att Östmans baciller inte spreds vidare i efterföljande kramkalas.

Östman var också en ypperlig räddning från Söderström från att göra 3-1 med bara fyra sekunder kvar.

Det skulle istället bli mer av såväl Östman som Ahnelöv i sista akten.

****

Leksand är bra när man leder inför tredje. Väldigt bra. Så även denna gång och även om Skellefteå stack upp med någon chans här och där så kändes segern aldrig riktigt hotad. Stabilt försvarsspel, nästan inget slarv alls och en offensiv som jobbade stenhårt. Och sen Kalle Östman och Jonas Ahnelöv då.

Efter halva perioden la Östman upp för Ahnelöv som pangade på för allt han var värld och pucken bara small i nät bakom en chanslös Söderström.

I det öppna målet kunde sen Östman gräva fram pucken till Lucas Elvenes som pricksköt in slutresultatet 4-1. Östmans fjärde poäng i matchen och således inblandad i alla målen.

NOTERAT

* Vad jag älskar att se Leksand såhär. Underdogs som går ihop och gör att summan blir så pass mycket större och starkare än de enskilda delarna var för sig. När sen publikens tryck och det som sker på isen merge:as (mörgjas?) samman i en helt fantastisk hockeysymbios, då myser herr Bergman i soffan.

* Anton Lindholm. Otrolig.

* Kan inte bestämma mig för hur bra Kalle Östman är men om ni tvingar mig säger jag att han om ett par år kommer vara en fullständigt briljant tredjecenter i ett lag som slåss om SM-guldet.