One down – En jävla massa to go

Leksand CHL-debuterar och vad passar då bättre än att LIFnews gör comeback? En seger möjligtvis. Så det ordnade pöjkarna.

Vi får väl se hur länge den här LIFnews-comebacken lever men förhoppningsvis längre än Leksands CHL-spel (och då utgår jag ifrån final). Träningsmatcherna hittills har väl varit sisodär. Stundtals piggt, stundtals mindre piggt. Aka försäsong.

Leksand började även denna fajten bra men tro fan att Bratislava i gammal klassisk slovakstil skulle ställa om snabbt och på Marian Hossa-vis lirka in pucken mellan benen på stackars Kaskisuo. Och sen lite dräll och 2-0 till gästerna kom av bara farten.

Med facit i hand är det ju lätt att säga att man aldrig var orolig men nog kändes Leksand som det bättre laget i stora delar av matchen. Reducering av Lang (mycket bra i dag), kvittering av Ahnelöv (han skapar typ något varenda gången han är jämns med tekningscirklarna eller längre fram???) och sen ett ”Örebro i slutspelet”-mål av slovakerna som Leksand stod lika försvarslösa mot nu som då. Underläge inför sista alltså och att vända underlägen har inte direkt varit paradgrenen under försäsongen så liiiiite oroligt var man allt.

Och det dröjde men sen gick det av bara farten. Smack av Justin Kloos, ”på rätt plats vid rätt tillfälle-pet” av Ruohomaa och sen en till i öppet av densamme.

Pratade med min gode vän Martin innan matchen och han sa att det nog är dags för Ruohomaa att vakna nu så hade jag jobbat på Sportbladet och Martin hade varit en före detta SHL-spelare hade jag kunnat skriva rubriken ”Mikael Ruohomaa matchvinnare – efter Södereks uppmaning”. Avis på Sportbladets reportrar är man ju i detta fall.

Annars då? Jovars, lite orolig för målvaktsspelet är man väl. Det ser inte helt stabilt ut alla gånger och även om han kanske tar allt han SKA ta så tar han ju definitivt inte det han inte ska ta. Lägg till några mindre bra passar ut till backarna och i alla fall jag blir lite fundersam. Men hey, det är ju typ 100 matcher kvar denna säsong (förutsätter som sagt FINALER) så det löser sig nog. Eller inte.

Avslutningsvis vill jag bara stämma av om det är en helt galen tanke att faktiskt redan nu förespråka att Camper och Ruohomaa inte prompt måste matchas med varandra?

MATCHENS STJÄRNOR

1. Justin Kloos
Imponerar mer och mer. Sliter som ett djur (ett sånt djur som sliter alltså) och VILKEN BÖSSA SEN! Ska tydligen knös in på centerpositionen när Carter Camper anländer och det kan jag verkligen inte förstå. Urtypen för en forward.

2. Matt Caito
Överlägsen på den offensiva biten av alla Leksands backar. Styr fint i power play och verkar trivas bra att stå mitt på blå. Lugn och trygg med pucken.

3. Carter Ashton
M-O-N-S-T-E-R framför mål. Synd bara att man fortfarande får utvisning när man bryter in framför mål och blir inputtad i målvakten.

FAKTA

Leksand–Slovan Bratislava 5–3 (0–2, 2–1, 3–0)

Andra perioden: 1–2 (3.51) Oskar Lang (Jonas Ahnelöv, Isak Rosén) 2–2 (10.09) Jonas Ahnelöv (Justin Kloos, Oskar Lang)
Tredje perioden: 3–3 (15.02) Justin Kloos (Matt Caito, Mikael Ruohomaa) 3–4 (18.07) Mikael Ruohomaa (Max Veronneau, Matt Caito) 5–3 () Mikael Ruohomaa (Oskar Lang, Jonas Ahnelöv)

Utvisningar, LIF: 1×2 1×5 . BRA: 5×2.
Skott: 43–26 (7–9, 16–8, 20–9).
Publik: 1 797.