Lundberg: ”Det är galet kul”

SDHL-slutspelet är som bekant igång för Leksand och i eftermiddag spelas det andra mötet i kvartsfinalserien mot HV71. Att slutspelet är efterlängtat bland oss supportrar råder det ju ingen tvekan om och i laget verkar inställningen vara densamma.
– Det är galet kul och roligt att slutspelet äntligen är igång. Det är en del av vår målsättning som vi satsat mot sen augusti, så det känns roligt och förväntansfullt att äntligen gå in i den etappen, säger lagktapten Elin Lundberg.

Image

Annons

Kvartfinalserien drog igång i onsdags och Leksand fick en tuff start på slutspelet då HV71 vann den inledande matchen i Weda Skog Arena. Resultatet var, enligt mig, rättvist. Leksand hade mycket puck, men kom inte riktigt till de farliga målchanserna och var inte tillräckligt spetsiga offensivt för att kunna hota Jönköpingslaget, något även ELin är inne på när hon får analysera matchen.
– Tycker vi började 10 första minuterna bra med hög fart och press men att vi tappade sedan och hade svårt att hitta tillbaka. Vi spelar lite för svårt och sätter inte riktigt den press vi vill över hela banan. Vi spelar mycket special teams vilket gör att spelat blir lite hackigt och gör att vi inte kan rulla på lika mycket folk vi vill.
I slutskedet av matchen åkte Riikka Sallinen i HV på ett matchstraff efter en tackling på Leksands Ida Nikula. Sallinen är per automatik avstängd i dagens match och enligt mig bör finskan inte få spela mer den här matchserien. Elin såg dock inte händelsen och är därför sparsam i sin kritik angående tacklingen.
– Såg tyvärr inte situationen så här svårt att kommentera det men det är självklart alltid oturligt när sånt händer, huvudsaken är att det gick bra med de inblandade.


Nu väntar två matcher i Jönköping, en idag och en imorgon. Leksand måste vinna minst en av dessa två för att serien ska leva vidare och för att man ska få chansen att spela på hemmaplan igen den här säsongen. Elin har en klar bild över vad Leksand måste förbättra för att säsongen inte ska ta slut på söndag.
– Jag tror att en nyckelfaktor är att vi sätter hög press under hela matchen, vinner kamperna framför vårt men även deras mål samt special teams. Hv71 har ett riktigt vasst powerplay så det gäller att vi håller oss på banan.