Lindqvist: ”Ingen är nöjd”

Det blev en tung helg för damerna. Man hade chansen att koppla ett starkt grepp om fjärdeplatsen man haft som mål att nå hela den här säsongen, men efter att ha förlorat två av tre matcher i helgen står det klart att det blir en kamp ända in på målsnöret mellan LIF och HV. När jag pratar med Hanna Lindqvist efter matchen mot Göteborg håller hon med om att helgen får ses som en besvikelse för laget.
– Ja, jag tror ingen är riktigt nöjd med den här helgen. Båda matcherna mot Djurgården tycker jag vi stundtals spelar bra. Men sen slarvar vi alldeles för mycket och gör för stora misstag vilket gör att dom får farliga chanser, säger hon.

I många år har klubben pratat om att man inom damverksamheten vill ta nästa kliv och bli ett lag för det övre skiktet av tabellen, och i höstas såg det ut som att det var nu det skulle hända. Då man länge var med Modo och Luleå i den absoluta toppen. Den senaste tiden har det dock gått tyngre. Jag ber Hanna analysera vad det är som har förändrats i deras spel under säsongens gång.
– När vi började så bra i höstas kändes det som att vi hade ett grymt självförtroende i hela gruppen. Det gick lätt och vi gjorde det vi är bra på. Nu känns det som vi tänker lite väl mycket och är lite för ojämna i vårat spel.
Utöver åtta matcher i Brynäs 2012 har Hanna spelat i Leksands IF hela sin karriär. I somras var hon dock osäker på om hon skulle fortsätta med ishockeyn och bestämde sig sent för att hon även denna vinter skulle snöra på sig skridskorna. Ett beslut som hon knappast lär ångra, med tanke på att hon den här säsongen stått för 24 poäng på de hittills 35 spelade matcherna. En notering som är hennes bästa i karriären.
– Jag tycker det har vart lite upp och ner för min egna del. Denna helg är jag inte alls nöjd med men resterande säsongen har det känts helt okej spelmässigt. Ser man poängmässigt har jag gjort min bästa säsong hittills, men jag vill såklart prestera på topp nu till slutspelet, analyserar hon sin egen säsong så här långt.


Även om man inte skulle nå fjärdeplatsen i tabellen är man sedan länge klara för slutspel. Bara en grundseriematch återstår för LIF innan slutspelet drar igång. Som supporter sitter man i dessa tider och kollar på vilka man helst vill att laget ska ställas mot, men några sådana tankar har inte Hanna.
– Av de lag det verkar stå mellan för vår del känns det som att det blir jämna matcher hur som helst. Så nej, jag tror vi har stora chanser och det kommer bli väldigt tuffa matcher mot vilket lag det än blir.
Det har varit en trend att man gått till slutspel, men att man fått respass direkt i kvartsfinalen. Bara en gång har man lyckats ta sig vidare till en semifinal och jag frågar därför Hanna vad som är den stora skillnaden samt vad man måste bli bättre på för att gå längre i det här slutspelet.
– Det är såklart mer nerver eftersom det är vinna eller försvinna. Spelmässigt gäller det att sätta chanserna man får och minska misstagen.