Karlberg klar för två säsonger

Silly season har verkligen varit intensiv så här långt. Det ploppar upp namn lite hela tiden. Tidigare idag skrev vi om Janne Juvonen och strax efter kom Hockeynews med uppgifter om HV-backen Kristofer Berglund. Skönt då att Tjomme såg till att bryta av alla rykten med en presentation. Marcus Karlberg har skrivit på ett kontrakt med Leksands IF som sträcker sig över de två kommande säsongerna.
-Det är jättekul och hedrande att få skriva SHL-kontrakt med Leksands IF. Det är få förunnat att få göra den karriärsresan från knattelaget upp till a-laget och jag är väldigt glad över att ha gjort det. Det ska bli väldigt intressant och spännande att försöka knipa en bra plats i laget i vinter. Som lag har vi en intressant säsong framför oss med uppdraget att försöka etablera oss i SHL, säger han själv till Leksands IF.

I början på veckan publicerade vi en lång intervju med Tjomme, där han berättade om förhandlingsläget med Mackan. Då pratade han mycket om att det är viktigt att Leksand hjälper spelaren i fråga att utvecklas, och nämnde då utlåning som ett alternativ. Huruvida det blir så att Marcus nästa säsong får fortsätta sin resa på vift eller inte vet man inte i dagsläget. Känner jag spelaren i fråga rätt är jag i alla fall övertygad om att hans sikte är inställt på att spela till sig en bra roll i LIF.