Juvonen förstavalet för LIF

För en vecka sedan kunde vi rapportera att Janne Juvonen var ett alternativ för Leksand när det gäller målvaktsfrågan. Då sa våra källor att parterna pratar med varandra, medan Tjomme var mer återhållsam.
– Inget vi jobbar på just nu, men han finns med på vår lista, sa Leksands GM då.

Sedan dess har det mesta i media handlat om att den NHL-meriterade målvakten Dustin Tokarski ska vara på väg till SHL och att Leksand ska vara med i dragkampen om dennes namnteckning. Våra uppgifter säger dock att Juvonen just nu är Tjommes förstaval och att det ser ut att bli 24-åringen som får dela på målvaktssysslan tillsammans med Axel Brage. Än är det dock några bitar som ska falla på plats innan det är helt klart.

Juvonen var väldigt bra i den gångna säsongens grundserie och hade på sina 28 matcher imponerande 92.3% i räddningsprocent. Dock visade han inte upp sig från sin bästa sida i kvalet mot Leksand och fick efter två matcher se fortsättningen av serien från bänken. Han kom till Mora under säsongen och hade innan dess hunnit med tio matcher för HC Innsbruck. Han har dessutom spelat 186 matcher i den finska högstaligan, varav fyra raka säsonger som förstaslips i Pelicans. Ingen av dessa säsonger hade han en räddningsprocent under 90.