Johan Fransson klar för Leksands IF

Så var det måndag igen och ett par tusen leksingar klickade nog sig in på dagens 12.30-sändning i hopp om att få höra Brasar presentera ett nyförvärv. Så blev det icke. Rackarns. Jaja, så var det med det.

Nä, så var det inte alls med det. För klockan 15.00 gick Leksands IF ut med att man skulle hålla en extrainsatt sändning om en halvtimme. Det gick ett virtuellt sus genom de vitblåa delarna av sociala medier. Direkt gick spekulationerna igång. ”Är det en förlängning av Axel Bergkvist eller Anton Karlsson som ska presenteras? Nej, det borde man inte ge en extrasändning. Det är nog ett nyförvärv, men det måste vara ett supernamn ju. De tidigare nyförvärven fick bara ett pressmeddelande”.

Supernamn var nog ändå till slut grundinställningen hos de allra flesta när de bänkade sig framför skärmen en halvtimme senare. Många supernamn har det ryktats om och den senaste tiden har väl Johan Fransson varit det hetaste spåret och således var det inte superförvånande att det var just det namnet som Brasar gav oss när sändningen väl drog igång.
– Det känns oerhört kul och jag är stolt över att få representera Leksands IF. Det har alltid varit en seciell förening, och inte minst nu när man återigen är i SHL. Nu är Leksand uppe för att stanna! Det blir en rolig utmaning att få vara med på hela den resan och att försöka bli ett slutspelslag i framtiden. Det känns jättemotiverande och roligt för min del. Jag har alltid varit imponerad av publiken i Leksand, oavsett om laget spelat i SHL eller Allsvenskan, och det blir kul att få uppleva det på riktigt. Åldern är bara en siffra brukar jag säga, och så länge kroppen är i trim kan man spela länge. Jag känner mig fortfarande ung och fräsch, säger han själv i ett pressmeddelande från LIF.

Fransson är en jättebra värvning av Tjomme. Han är en väldigt bra offensiv back som utan tvekan kommer förstärka laget de kommande fyra säsongerna. Antalet år som kontraktet sträcker sig kanske är något överraskande med tanke på att Fransson ändå är 34 år, men Tjomme vill bygga långsiktigt och ser Fransson som en viktig del på den resan som föreningen ska göra.
– Vi får in en otroligt bra back med bred erfarenhet från hög internationell nivå med OS-spel och VM-spel. Dessutom får vi en spelare som brinner för att fortsätta driva sin utveckling framåt, och det är en riktigt bra person och lagkamrat. Johan är skridskoskicklig, bra på att spela med puck och kan även styra ett powerplayspel. Under åren har han även utvecklat sin defensiva sida, men han har sina största styrkor i spelet med puck och i det offensiva spelet. Jag är extremt glad att Johan med familj vill flytta till Leksand och vara med på vår resa framåt, säger Tjomme om sitt senaste nyförvärv.