”Jag har aldrig pratat med någon från valberedningen”

Leksands IF presenterade idag sitt förslag på nya styrelser (till ideella föreningen och AB:t) samt en förslag till ny valberedning. Martina Stenvall som är föreslagen som ledamot i valberedningen blev överraskad när hon fick se förslaget.
– Jag har aldrig pratat med någon från valberedningen. Detta måste vara ett missförstånd. Det är inte aktuellt för mig att kandidera, säger hon till LIF News.


Martina Stenvall berättar att hon inte pratat med någon från valberedningen och ej blivit tillfrågad om hon vill ingå i den.
– Min man ringde mig när jag satt på jobbet och undrade om jag hade sett nyheten. Jag förstod ingenting.
– Jag fick en fråga 3-4 veckor sen från Torbjörn Ohlsson i Superstars. Jag sa att han får nominera mig men att jag inte kommer att tacka ja utan att veta vilka förutsättningar som ges. Jag vill veta vilken styrelse som jag ska verka för samt vilka jag kommer att kandidera tillsammans med. Och det har jag inte fått någon information om. Jag tycker det är ett väldigt viktigt arbete och tar det på största allvar, säger Stenvall.

Har du kontaktat valberedningen för att få ett svar på varför du finns med i förslaget?
– Ja, jag har sökt Sakarias Winberg (som är sammankallande, red anm.) men han har ej gått att få tag på. Hans mobil har varit avstängd. Jag har aldrig pratat med någon från valberedningen, jag har inte haft några missade samtal och inga mejl, säger hon.

Stenvall poängterar en extra gång.
– Under dessa förutsättningar är det inte aktuellt för mig att kandidera. Detta trots att jag tycker att arbetet med barn- och ungdomsidrott är av största vikt och att Leksands IF ligger mig varmt om hjärtat.

Vilka styrelser som föreslås av valberedningen kan ni läsa mer om här.

INFO: Valberedningen föreslås av en nomineringskommité enligt de nya stadgarna som antagits.  

Nomineringskommitén har bestått av följande personer:

Sakarias Winberg, sammankallande
Jesper Ollas, LIF Ungdom
Torbjörn Olsson, Superstars
Kjell Landén, Leksands IF Supporterklubb

Nomineringskommiténs förslag till stämman 26 juni 2023 är:

Sakarias Winberg, ordförande (ej val) 2 år kvar
Tony Mårshans, ledamot (ej val) 1 år kvar
Martina Stenvall, ledamot (nyval) 2 år
Tony Dahlström, ledamot (omval) 2 år
Christina Sjöberg, ledamot (nyval) 1 år