Inte så skönt att förlora längre

Min gode vän och kollega Martin Söderek skrev efter 1-3 mot Djurgården att det ”nästan var skönt att förlora”. Det verkar som att grabbarna i laget tog det lite fel. För nu börjar det bli dags att skärpa sig lite. 

För att låna ett DIF-uttryck: ”Enough is enough” (ni som fattar fattar). Ruohomaa, Själin, Norén etcetera skadade och visst, jag fattar att det inte är enkelt att bara slussa in Bichsel, Kandergård och Forsberg istället och så ska det se likadant ut. Men det vore ju trevligt om man i alla fall fick det att se ut som att man försöker?

Första perioden mot ett råtaggat Brynäs kunde lika gärna slutat 4-3 men nu blev det 2-0 istället och det var väl inte särskilt mycket att säga om varken målen eller spelet förutom att Brynäs var mer hungriga, mer spetsiga och hade mer – välförtjänt – flyt.

I den andra var det brutal klasskillnad och Leksand hade i några minuter svårt att ens få tag i pucken. Hönsgård deluxe och hemmalaget bara pumpade på gång efter annan. Och så en Jon Knuts-skada på det. Krigarkedjan var faktiskt den enda som kom upp i någon form av nivå, tills dess att Jon fick utgå.

Tredjeperioden inleddes bra men sen gjorde Brynäs mål på sitt första skott och då stängde jag av och gick och la mig och surade. Så vill ni ha en analys av den så får ni söka er någon annanstans.

Ska inte gnälla för mycket men måste bara få ur mig detta:
Insatsen som Bichsel (lite ursäktad pga ett barn), Lang, Ashton, Forsberg, Ekberg, Thomas gör är banimej under all kritik. Man måste spela bättre än så om man ska vara ett topplag i SHL. Finns säkert någon jag glömt, men inte lätt att hålla reda på alla dåliga insatser i den här matchen.

Well well, slutgnällt. Alla till Tegera på lördag, Skellefteå ska få sota för detta!

MATCHENS STJÄRNOR

  1. Martin Karlsson
    En av få som gör jobbet. Och kedjan med honom, Knuts och Heineman är inte bara en grovjobbar-lina utan faktiskt vår bästa offensiva kedja efter Max-Zacke-Camper. River, sliter och skapar chanser.
  2. Kasimir Kaskisuo
    Inte helt lätt att hitta tre stjärnor i denna match men vår finländske burväktare gjorde väl vad han kunde för att hålla siffrorna nere. Kan knappast lastas för något av målen.
  3. Zackes periodpaus-interju
    Gillar hur kaptenen vår pratar om och brinner för att vända det här.

Matchfakta

Brynäs IF–Leksands IF 4–0 (2–0, 1–0, 1–0)

Skott: 31–17 (10–8, 13–7, 8–2).
Utvisningar, BIF: 2×2. LIF: 3×2.
Domare: Mikael Sjöqvist, Mikael Holm.
Publik: 7909.