Inte ”alldeles, alldeles underbart”

Sex backar och fjorton nya kedjeformationer. Det slutade med ytterligare en back på skadelistan och ytterligare en förlust.

LIF NEWS I SAMARBETE MED KORSTÄPPAN – BOKA DITT BOENDE HÄR

Inför matchen hade det splittrats på den enda fungerande kedjan. Den med Veronneau, Zacke, Camper. Detta för att skicka in Hrivik med Zacke och Max, antagligen för att få igång vår superslovak lagom till play in.

”Vi måste göra två för att vinna för Hugg kommer göra ett” sa kollega Söderek och som ni lärt er vid det här laget har kollega Söderek en Leif GW:isk aura när han pratar hockey så det är ju inte utan att man tror på’t.

Första perioden var rätt jämn där Kaskisuo bjöd på en helt otrolig räddning men också ett ganska otroligt virrande innan Skellefteås 1-0-mål. Som gjordes av… Rickard Hugg!

Kedjan med Zacke, Hrivik, Max såg ut att kanske kunna ha något? Eller så är det bara så att Zacke+Max+Vem som helst ser ut att kunna ha något.

För övrigt hann Norén med att täcka skott med ansiktet och fick tas om hand off ice. Men ”Norre” var tillbaka direkt i andra. Krigare!

****

Andra perioden var Skellefteås till mångt och mycket utan att skapa några superchanser. Men det gjorde verkligen inte Leksand heller å andra sidan.

Hrivik fick en klubba i ansiktet efter två tredjedelar av perioden och i det efterföljande PP:t tekade Leksand ut pucken i mittzon och försökte sen att få in pucken i offensiv zon i cirka 20 sekunder innan Matt Caito slog en icing. Det ringade väl på sätt och vis energin, spelglädjen och självförtroendet som det här gänget utstrålar just nu.

Istället kunde Albin Sundsvik sätta tvåan.

****

Tredjeperren inleddes med PP och Leksandsspelarna såg ut att ha lite strul med att hantera nyspolad is och kompispassningarna avlöste varandra. Sen precis när Skellefteå blivit fulltaligt så lyckades Leksand reducera efter ett skott från slottish. Vem som gjorde målet tänker jag inte ens informera om för det är nästan för uppenbart.

Glädjen höll i sig inte så länge. Istället kunde Skellefteå utöka till 3-1. Mer depp infann sig då Jonas Ahnelöv efter en soloåkning hakades av Joakim Lindström och brakade in i sargen. Väl i båset gick Ahnelöv loss på båsdörren och vid nästa spelaravbrott åkte han en runda på isen för att sen slå i båsdörren ytterligare en gång. Av allt att döma skadad igen då han inte spelade mer i matchen.

Well well, vad är ändå en skadefri backuppsättning? Den kan ju vara dötrist och tråkigt ochl…