Förändringar i powerplay inför Modo-matchen

Imorgon kommer Modo till Tegera Arena. Ett Modo som i onsdags blev överkörda av AIK på i Fjällräven center med hela 6-1. Leksand kommer till matchen med två raka segrar i ryggen, varav en efter den bästa insatsen för säsongen och den andra efter en betydligt svagare prestation.

Inför morgondagens match har LIF valt att behålla de formationer man haft de två senaste matcherna, men kastar om i powerplayuppställningarna. På dagens träning såg powerplayformationerna ut så här:
Första: Lang, Persson, Karlberg, M. Karlsson och Själin
Andra: Porsberger, Rundqvist, TVO, Knuts och Gunnarsson

Det ska bli väldigt intressant att se vad spelare som Själin och Karlberg kan göra i den här spelformen. Enligt mig har dessa två varit två av våra absolut bästa spelare den senaste tiden.


I mål får Brage fortsatt förtroende, vilket betyder att Melin fortsätter att låta Arntzen och Brage spela två matcher åt gången. Jag är skeptisk till ett sådant upplägg, framför allt i det här skedet av säsongen. Nog borde man kunna se vem som för stunden är hetast och göra sitt val utefter det, snarare än ha ett upplägg som verkar hugget i sten.

*

Ritto då? Jo då, han var på is och körde för fullt även idag. Har däremot en bit kvar till matchform och kommer således inte vara ombytt imorgon. Mattias Nilsson däremot, som skulle gjort comeback i onsdags, ska enligt källor vara redo att kliva in imorgon. Men med tanke på vändorna fram och tillbaka angående hans skada kan man inte längre vara säker förrän han står på isen. Skulle han vara tillbaka vore det väldigt viktigt för laget, framför allt nu då Kolan väntas missa matchen imorgon pga sjukdom.

*

Ska du på matchen imorgon? Glöm för allt i världen inte att stanna kvar efteråt för att stötta damerna till tre viktiga poäng i kampen om topp 4-platserna. Även i den matchen står Modo för motståndet. Matchen börjar 18.00, alltså bara en omspolning efter slutsignalen i herrarnas match.

*

Speltips från CoolBet:
I och med Leksands ökade kreativitet i offensiven, det faktum att man alltid höjer sig vid större matcher samt att Modos försvarsspel senast var bland det virrigare man skådat, tror jag på ett gäng måljubel för hemmapubliken imorgon. Att Leksand gör över 3.5 mål ger ett odds på 3.15.