Brage med nolla och Leksand med trea

Det var uppdukat för lördagsfest i Tegera Arena. Toppen mot botten och många masar och kullor som var sugna på målkalas. De fick en period att jubla över, och det räckte gott och väl.

Första perioden var det Leksand som styrde och ställde men målen uteblev. Dock fick man med sig ett halvt power play in i den andra perioden. Och då small det.

Jag har ju varit kritisk åt att de spelar Ruohomaa och Camper i samma powerplay men jag antar att det beror på en viss hierarki där stjärnspelarna förväntar sig mycket istid i den spelformen. Men då krävs det förstås att någon skjuter vilket den sistnämnde bestämde sig för att göra i dag. ”Mikes” passning var som vanligt preciiiiis och Camper har som bekant en handledare av guds nåde så pucken satt där den skulle – i krysset.

Det blev startskottet på en manifestering av hur det ser ut när ett påkopplat topplag tar emot ett bottenlag. Emil Heineman snärtade in 2-0 innan Max Veronneau gjorde det han så ofta gör – nämpeligen mål!

Camper ”tappade” pucken i en dragning och Veronneau vispade till direkt på det där sättet han gör. Skotten ser inte så märkvärdiga ut men in går dem på någe vänster.

Tredje perioden började sömnigt från Leksands håll och jag tänkte att ”nu borde väl Björn ta en timeout?” och just exakt då tog Björn en timeout. Timrå fortsatte att ösa på och nog för att Leksand stack emellan med något Carter Ashton-friläge ( han är inte riktigt den målskytt han var ifjol) men det var gästerna som hade det bästa av spelet.

Leksand rörde om i kedjorna lite och Camper fick lira center (första gången sedan hans första träningsmatch i Leksand) mellan Veronneau och ”Langer”, Ashton skickades upp med Ruohomaa och Kloos och ja, det va väl egentligen aldrig något att ens vara det minsta orolig över. Axel Brage höll nämligen ställningarna på ett alldeles förträffligt sätt.

Några snabba noteringar är också att publiken öste på, Ekberg fick chansen i PP (kul!) och att vi väl bör värva Viktor Lodin till nästa säsong?

Jo just det, vilka monsterfina tröjor!

MATCHENS STJÄRNOR

  1. Axel Brage
    Håller nollan när han får chansen för första gången på 11 SHL-matcher. King!
  2. Carter Camper
    Börjar växla upp på riktigt nu. Kan han jaga ifatt uppe i poängligatoppen?
  3. Carter Ashton
    Han kanske inte gör poäng i samma takt som ifjol men jävlar vad han driver på sin kedja. Tacklas, vinner puck, håller i puck, dundrar in på mål och är hela tiden där.

Leksands IF–Timrå IK 3–0 (0–0, 3–0, 0–0)

Andra perioden: 0–1 (01.07) Carter Camper (Mikael Ruohomaa, Calle Själin) spel i numerärt överläge, 0–2 (08.26) Emil Heineman (Martin Karlsson, Matt Caito), 0–3 (14.44) Max Veronneau (Carter Camper, Calle Själin).
Skott:  35–25 (13–4, 11–10, 11–11)
Utvisningar, LIF: 2×2. TIK: 3×2.
Publik: 7650.