Bergkvist har förlängt och ny OS-back klar

Jaha, här går man ut på golfbanan ett par timmar och då passar Brasar på att skicka ut två nyheter kring lagbygget. Först berättade man att Axel Bergkvist förlängt sitt kontrakt, vilket var väldigt väntat. Skönt att konstatera att Tjomme nu lyckats behålla två talangfulla unga grabbar från kommunen.
– Det känns ärofyllt att få vara med på den kommande resan med Leksands IF. Det ska bli kul att träffa grabbarna imorgon igen och få komma igång med träningen inför säsongen. Vi har en härlig utmaning som väntar i vinter, att etablera Leksand i SHL, säger Axel.

Det nya kontraktet sträcker sig över de två kommande säsongerna och jag vet att man, precis som med Mackan, diskuterat eventuell utlåning under det första kontraktsåret. Axel kommer dock få chansen att spela till sig en plats i a-laget under försäsongen.
– Jag är jätteglad att Axel fortsätter hos oss och att vi får möjligheten att hjälpa honom utvecklas vidare. Axel är en ung talangfull back, framförallt i spelet med puck. Han kan styra ett powerplay och har ett bra skott. Axel behöver erfarenhet på seniornivå för att ta nästa steg i sin karriär, och han kommer nu att ingå i försäsongstruppen med a-laget för att jobba för att ta en plats i representationslaget, säger Tjomme.

Strax efter att denna nyhet presenterades blev det tydligt att det är Hockeynews som just nu är hetast när det gäller LIF-silly. Ända sedan man avslöjade att Tjomme skulle bli ny GM i Leksand har man varit stekheta när det gäller nyheter kring Leksands lagbygge. Nog för att man själv dunkat in ett och annat rätt så här långt, men man är ändå i skuggan av Mattias Ek. Drygt 20 minuter innan Leksand själva sagt att man skulle presentera nästa nyförvärv kunde man avslöja att det var Jonas Ahnelöv det rörde sig om.

Ahnelöv kommer närmast från spel i Rögle och har tidigare representerat Frölunda, Modo och Omsk. Dessutom har den 31-åriga backen två VM och ett OS under bältet.
– Först och främst ska det bli kul att få komma upp till Leksand och spela. Det är en anrik och stor klubb med supportrar överallt så det ska bli riktigt kul. Jag skulle vilja säga att jag är en tvåvägsback med största styrkan i defensiven, men jag följer gärna med i anfallen när tillfälle bjuds. Jag hoppas kunna bidra en del med min rutin i vinter, och det ska bli riktigt kul, säger han om att ta steget till Leksand.

I och med dessa två kontrakt har Leksand nu en backsida som är fylld till bredden. Tio namn hittar vi där och det kommer verkligen bli en kamp om platserna. Tjomme har också varit öppen med att alla från fjolåret med kontrakt inte sitter säkert, så jag ser det inte som någon omöjlighet att någon av fjolårets backar med kontrakt får se sig om efter en ny klubb. Antingen via utlåning eller genom att man bryter kontraktet.

Truppen just nu:
MÅLVAKTER
#33 Axel Brage
MV

BACKAR
#3 August Berg
#5 Calle Själin
#7 Lucas Nordsäter
#8 Filip Johansson
#16 Daniel Gunnarsson
#20 Mattias Karlsson
#?? Mattias Göransson (NY)
#?? Jonas Ahnelöv (NY)
#?? Johan Fransson (NY)
#6 Axel Bergkvist

FORWARDS
#13 Jon Knuts
#14 Oskar Lang
#19 Tobias Forsberg
#21 Mattias Ritola
#24 Thomas Valkvae-Olsen
#25 Linus Persson
#29 David Rundqvist
#100 Martin Karlsson
#?? Daniel Olsson Trkulja (NY)
#?? Sebastian Wännström (NY)
#?? Fredrik Forsberg (NY)
#9 Marcus Karlberg
FW
FW
FW

LEDARE
Huvudtränare: Roger Melin
Assisterande tränare: Gunnar Persson
Målvaktstränare: Jonas Levén

Lämnar Leksands IF:
#4 Mattias Nilsson
#12 Wilde Bröms
#15 Johan Porsberger
#17 Jesper Ollas
#23 Hugo Enock
#26 Kevin Schulze
#31 Jonas Arntzen
#34 Lukas Enqvist
#22 Erik Aterius – Västervik
#27 Anton Karlsson