Båten Is Nådd – The Youtube Movie

LEKSAND. Inte en seger hemma mot Örebro sen 2014. Hur bryter man en sådan svit tro? Jo, genom en högst oväntad tvåmålsskytt förstås. 

Det va lite annat än Brynäs det här. Och även om jag inte riktigt uppfattade det så när jag var på matchen så måste man nog erkänna att Örebro var ganska så mycket bättre i första perioden. Kaskisuo stod för flera finfina räddningar där grädden på moset var årets räddning (?) när Oliver Eklind hade helt öppet mål med ett par minuter kvar av första akten.

Andra 20-minutaren bjöds det på en väldigt bra hockeymatch där båda lagen stod för tempofyllt, fysiskt och underhållande spel. Addera två bra målisar så krävdes det att en riktig snajper klev fram för att bryta 0-0:an. Mike Ruohomaa ställde sig i Gretzkys skugga, körde en no look-pass och Patrik Norén gjorde det Patrik Norén (inte så ofta) gör: Smackade dit pucken i mål!

Kaskisuo hann med en straffräddning och att skapa lite content till sin Youtube när han var ute och valsade, förmodligen kom på att han inte får nudda pucken utanför området bakom mål, och därigenom tvingades till en räddning med hög highlight-potential.

Som en kompis sa under Brynäs-matchen: ”Det är svårt att veta om han är bra eller om han bara har tur med studsarna”. Så länge han har 100 procent tur med studsarna så får det gärna vara hjärtat i halsgropen-räddningar på löpande band. Men idag var det också en stabilitet åtminstone inte jag sett tidigare.

I tredje perioden skulle Örebro jaga ifatt ett 1-0-underläge. Då vann Leksand skotten med 14-2. 2-0 var betydligt närmre 1-1 under hela perioden så det var ytterst rättvist när Norén (vem annars?) återigen laddade bössan och satte spiken i kistan. Sista fem minuterna stod hela hallen upp och hjälpte grabbarna att hjälpa Kaskisuo till första nollan.

Efter att såväl publiken (lite mätta efter Brynäs-urladdningen?) och laget kärvade lite till en början så växte båda hand i hand ju längre matchen led för att i tredje ge mig rysningar. På många sätt en skönare seger än den mot Brynäs då nerven fanns hela vägen in till den feta damen sjöng.

Måste säga:Big up Björn Hellkvist!

Jag var satans irriterad på honom under slutspelet ifjol. Hur man så naivt kunde vägra att frångå ett spelsätt som uppenbarligen passade motståndaren som handen i den berömda handsken frångick mitt förstånd. Jag var tveksam kring huruvida han hade lärt sig något eller om den benhårda tron på ”det egna spelet” återigen skulle bli en munsbit för Örebro. Men sättet Leksand tog sig ann Örebro på denna gång var imponerande. Visst, gästerna hade sina lägen. Och visst fanns det omställningslägen med mer eller mindre fria Örebro-spelare bland dessa. Men överlag så ströp Leksand dessa på ett betydligt klokare sätt än i våras.

Slutligen vill jag baka in en tweet från Niklas Niva här.

Paff är ordet. Och det är lätt att bli bortskämd och glömma hur harvet i botten/allsvenskan är. Så glöm inte att njuta och vara tacksamma för det vi nu får bevittna. Men mer än något annat: glöm inte att skrika, sjunga, heja och ge det här laget allt ni kan för att det ska fortsätta på det här sättet.

MATCHENS STJÄRNOR

  1. Kasimir Kaskisuo
    Bå-bå-bå-bå-bå-bå-bå-bå-båååååt!
  2. Patrik Norén
    Next: Point i power play.
  3. Patrik Zackrisson
    När ”Zacke” är illröd i fejset är han som bäst. Exakt så som en kapten ska vara.

Matchfakta

Leksands IF–Örebro 2–0 (0–0, 1–0, 1–0). 

Andra perioden: 1–0 (12.35) Patrik Norén (Mikael Ruohomaa, Oskar Lang).

Tredje perioden: 2–0 (13.11) Patrik Norén (Carter Camper, Max Veronneau).

Skott: 38–26 (6–14, 18–10, 14–2).

Utvisningar, LIF: 3×2. ÖRE: 4×2.

Domare: Tobias Björk, Linus Öhlund.

Publik: 6639.