Anton Karlsson lämnar Leksand

Anton Karlsson och Leksands IF har länge förhandlat om en fortsättning i klubben, men idag meddelade Anton själv på sin Instagram att man inte kommer överens och att hans karriär således kommer fortsätta på annat håll.
– Tyvärr så blir det inte alltid som man vill och nu fick jag lämna en förening som jag självklart skulle vilja stanna i. Men livet går vidare och nu är det dags för mig att hitta nya utmaningar i livet, skriver han.

Anton kom på lån till Leksand första gången säsongen 15/16 och var då med att spela upp laget till SHL. När låneavtalet gick ut efter säsong blev det ingen vitblå fortsättning och istället spenderade han den efterföljande säsongen i Oskarshamn. När Leksand sedan på nytt ramlade ur SHL plockade Challe tillbaka honom till Leksand, och här har han varit de två senaste säsongerna. Genom sitt spel har han blivit en stor publikfavorit och det är nog många, bland annat undertecknad, som blev väldigt nedstämd av det här beskedet.

Tjomme har tidigare sagt att man försökt hitta rätt roll för Anton i det här lagbygget och detta verkar man alltså inte ha lyckats med. Det blir ju en lite knepig sits för vår GM, i och med redan klara värvningar som var tänkta för HA behövs de sista platserna nu fyllas med sylvass spets och då kan det vara svårt att trixa in Anton någonstans.

Det är bara att önska Anton stort lycka till i framtiden och hoppas att vi kanske får se honom i Leksands IF igen.

Visa det här inlägget på Instagram

Tack Leksands IF för framgångarna jag har fått vara med om att göra i föreningen. 2 avancemang till SHL men samtidigt väldigt lärorika säsonger. Tack alla lagkamrater för att vi haft det så sjukt roligt tillsammans. Men framförallt till Leksands underbara fans, tack för att ni alltid stått mig bakom ryggen och laget. Ni behövs, så fortsätt sjung så taket lyfts på Tegera och mana på krigarna på isen! Tyvärr så blir det inte alltid som man vill och nu fick jag lämna en förening som jag självklart skulle vilja stanna i. Men livet går vidare och nu är det dags för mig att hitta nya utmaningar i livet! Tack alla! Over and out, hoppas vi ses i framtiden igen! #27 💙💙💙💙

Ett inlägg delat av Anton Karlsson (@antonkarlsson27)