Kontakta oss

Under luppen: Tex Williamsson

Anton Lundin

Under luppen: Tex Williamsson

Tex Williamsson har en kanonsäsong bakom sig i Pantern och nu är han klar för ett år i Leksands IF. Tex lånas ut från Malmö Redhawks som han skrivit ett tvåårskontrakt med. Malmö har inte möjlighet att kalla tillbaka honom under säsongen.

Den storväxte målvakten etablerade sig i HockeyAllsvenskan med besked i fjol efter ett antal år i de lägre divisionerna. 26-åringen som representerade IK Pantern snittade under två insläppta mål per match(1.88) och motade 93,5% av skotten som skickades hans väg. Tex ansluter på ett årslångt lån från Malmö Redhawks där han har ett tvåårskontrakt.

Han är uppväxt i småländska Lammhult med Alvesta SK som moderklubb och har haft en brokig väg till Leksand. Efter hockeygymnasiet i Växjö har han avverkat nio klubbar i division 1, 2 och HockeyAllsvenskan. Han beskrivs som en lugn målvakt och med sina 194 cm så behöver han knappast överarbeta mellan stolparna. Nu vill han fortsätta utvecklas i Leksandströjan och möjligheterna är goda att göra just det då konkurrensen består av den mindre rutinerade Jonas Arntzen(född -97).

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
Klicka för att kommentera

Mer i Anton Lundin

Senast

Till toppen