Kontakta oss

Under luppen: David Åslin

Anton Lundin

Under luppen: David Åslin

Hemvändare har varit ett av Karlbergs signum under hans korta sejour som sportchef för Leksand. Här kommer nästa hemvändare i form av den nu 27-årige David Åslin.

David Åslin, sonen till målvaktslegendaren Peter är klar för två år i Leksandströjan efter två år i Rögle BK. Karriären började på Leksands hockeygymnasium och via Troja-Ljungby, Växjö och Rögle så har han nu hunnit hem igen för en andra gång. David har tidigare i framförallt Troja-Ljungby bevisat vad han kan åstadkomma i HockeyAllsvenskan med en bästa säsong på 38 poäng(12+26). Hans främsta hot är hans skridskoåkning tillsammans med en väldigt bra teknik och finurlighet. Hans mål mot Luleå säsongen 2014-15 är inte minst ett bevis på det, målet blev till slut utsett till årets snyggaste av tittarna.

Åslin är en klasspelare på Allsvensk nivå och nog borde han kunna sikta på att tangera sin notering från Troja-Ljungby vilket inte borde vara en omöjlighet med lekkamrater som Mattias Ritola, Oskar Lang och Jesper Ollas. Fjolårssäsongen förstördes delvis av skador men det blev till slut 35 matcher och 11 poäng.

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
Klicka för att kommentera

Mer i Anton Lundin

Senast

Till toppen