Kontakta oss

Under luppen: Alex Friesen

Anton Lundin

Under luppen: Alex Friesen

Länge såg Mikael Karlbergs lagbygge ut att bara innehålla en internationell spelare i Jonas Arntzen. Men Leksand brukar ju alltid plocka in minst en transatlant och det här året blir inget undantag. 26-årige Alex Friesen tar sina första stapplande steg på andra sidan pölen av hans hem och fyller ett viktigt tomrum i lagbygget.

Vi fick lära oss den hårda vägen den gångna säsongen hur pass viktigt det är med djup på centerpositionen. Det såg länge skralt ut även till denna säsong men då presenterades det 26-åriga 172-valet från 2010 års draft, Alex Friesen. Den AHL-meriterade kanadensaren har hunnit med en NHL-match för Vancouver Canucks men har främst hållit till i AHL och college-hockey. Tre år i Utica Comets och två år i Chicago Wolves har resulterat i 98 poäng(34+64) på 297 matcher.

Den 175 cm långe Friesen beskrivs som en tvåvägscenter som inte saknar hjärta eller arbetsmoral och är trots sin storlek inte rädd för att spela fysiskt eller täcka skott. Man kan tolka det som en blandning av Ryan Russell och Brock Montpetit. Kontraktet gäller över den kommande säsongen.

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
Klicka för att kommentera

Mer i Anton Lundin

Senast

Till toppen