Kontakta oss

Tvärt emot vad man ville se

Gästkrönika

Tvärt emot vad man ville se

arenabild

Här kommer Andreas Lundgrens andra gästkrönika här hos LIFnews på kort tid. Läs hans tidigare alster ”Vinna till varje pris” här. Vill ni skicka in egna texter så är ni välkomna på info@lifnews.se.

Ja det där blev ju precis tvärtemot vad jag ville se, ett håglöst och långsamt Leksand som skänkte bort initiativet till Malmö istället för att ta tag i taktpinnen och föra matchen. Malmö hade ett skott i ribban efter ca 15 sekunders spel som var millimeter från att gå in. Tanken som slog mig där på läktaren var att det nog var nerver och brist på matchtempo som ställde till det men insåg snart under matchens gång att det inte var en slump, Leksand spelade som dom ville göra och tog trots allt ledningen med både 1-0 och 2-0 och hade bud på mer men lyckades inte förvalta det. Den här säsongen har Leksand verkligen lärt oss att ingen match är avgjord innan slutsignalen går.

Efter matchen bekräftar även Ryno och Hultström i intervjuer min tes om att Leksand skulle spela som man gjorde i första halvan av matchen. Rätt eller fel?, vi ledde matchen fram till 19:55 på andra perioden så kanske är det den taktiken vi ska använda oss av men jag är tveksam.

Ryno ser förövrigt inte ok ut, varför han inte tekar det vet jag inte men jag gissar att det har med ryggen att göra.

Ritola ser även han seg ut och det är möjligt att han känner av skadan han ådrog sig i matchen mot Frölunda innan uppehållet.

Att skeppa iväg Himelfarb och Brunnstöm till Malmö framstår mer och mer som säsongens absolut sämsta beslut oavsett vad dom presterade på isen i Leksands färger. Nån måste ha sett det här scenariot och höjt ett varningens finger. Att vi betalar lön till 2 spelare hos motståndarna som gör allt för att spela ner oss till hockeyallsvenskan är naturligtvis inte bra alls.

Anfall är bästa försvar heter det och ja där tror jag vår chans ligger, vi har inte tillräckligt bra defensiv för att kunna spela på det viset vi gör idag. Vi måste lyfta spelet till andra delen av banan och minimera tiden vi spenderar i egen zon. Malmö spelade nog så bra man klarar av idag, Leksand uppträdde dock som ett bottenlag med sargat självförtroende. Om vi kan lyfta spelet till en nivå som åtminstone snuddar vid vår högstanivå så kommer vi ta hem det här, det är jag övertygad om men om det ska vara möjligt så måste vi släppa på handbromsen och våga spela hockey.

Första slaget förlorade vi men det finns fortfarande en stor chans att vinna kriget. Nu återstår det att analysera vad som gick fel, lära sig läxan och åka ner till Malmö för att ta hem nästa slag.

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
1 kommentar
  • Åhlberg

    Jag vill se mer fysiskt spel från LIF på onsdag. Ser man på Luleå-Frö så är det fysiska spelet oerhört mycket bättre än både LIF och MIF. En spelare som Mårtensson är viktig att ha med sig i matcherna. Spela hårt på Himmelfarb som viker ner sig vid fysiskt spel. Matcha hårt nu och jag tror Ritola och Åslin gör 2 mål var i Malmö. Skridskoåkning och snabba pass då kör vi över Mif tempomässigt. Det ska inte vara något snack. LIF ska ta tag i taktpinnen och köra oavbrutet. Lusths hånande lapp mot LIF hade gett mig tändvätska nog för att fullkomligt hata och spela Ryskt klapp klapp spel och sänka dem.Ps Guter gör hatrick på onsdag, jag är helt övertygad..

Mer i Gästkrönika

Senast

Till toppen