Kontakta oss

Två lag som får det tufft – och Leksand fick det tuffast

Cirkus Leksand

Två lag som får det tufft – och Leksand fick det tuffast

bb160924zj034

Efter hemmapremiär följer bortapremiär. Och efter det följer en helsikes massa bortamatcher till men den mot Karlskrona sågs på förhand som den lättaste. Så hur gick det då? Ptja, första perioden såg absolut godkänd ut. Leksand var bättre första perioden mot Djurgården än vad Karlskrona var mot Leksand, om ni hajar vad jag menar. Det var jämnt, rätt bra tempo och ingen av lagen skapade speciellt mycket.

Sju minuter in i andra perioden radade KHK upp halvchanser. Guter sköt hål i luften, Emil Lundberg slarvade bort ett kanonläge och Rhodin la pucken via Atte och över fete ren stilig inbrytning.

En stenhård crosschecking i ryggen på Jon Knuts ledde till ingenting och i samma veva tänkte jag att ”sånt där brukar alltid bli utvisning”. Någon minut senare bjöd Youds en Cruseman med knapp balans på en tiondel av det Knuts fick mottaga. Knuts däremot hamnade på botbänken och KHK tackade och tog emot. Mattias Guter gjorde ett Mattias Guter-mål och så var det igång.

Porsberger, som öst in mål under försäsongen, fick ett pangläge men varken direktsköt eller bjöd på en dragning utan ”Honken” kunde rädda. Sondre Olden kastade iväg en puck som på något vänster träffade ribban innan Filip Cruseman efter katastrofalt försvarsspel kunde göra 2-0.

Inte så rättvist kanske, men inte heller så orättvist. I min bok ska dock Atte ha den pucken. I sista perioden försökte Leksand men KHK hade i ärlighetens namn inga som helst problem med att avvärja målchanser. Istället gjorde en av de konstiga värvningarna till SHL i år – Alexander Deilert – 3-0 och inte heller det såg otagbart ut.

Tre ex-leksingar sänkte LIF, men det säger väl mer om Leksands spelaromsättning senaste åren än någonting annat.

PLUS
* Ben Youds tror jag kommer växa in i det här ganska fort. Ser lovande ut.
* Janos Hari målade trots allt och stod för en väldigt bra power play-set up i tredje perioden. Låt honom spela första PP.
* Första perioden var bra defensivt men som Jesper Ollas sa: ”Vi gör mycket ganska bra, men ganska räcker inte i den här ligan”.

MINUS
* Atte Engren måste ta sådant han ”inte ska ta” om Leksand ska vinna i år. Och han får absolut inte släppa in sådant som han ”ska ta”.
* Många spelare gör det så svårt för sin lagkamrat. Passningar på skridskon, många insatser som känns ”sås nu har jag gjort mitt, lycka till med ditt”.
* Power play. Måste. Bli. Bättre.

NOTERAT
* Fredrik Forsberg sa i pausintervjun på C More att han känner att ”det mesta” är påverkat av hans nästan ettåriga frånvaro. Att det tar ett tag att komma in i tempot, tekniken, fysiken, att pucken inte vill ligga still och så vidare. Förståeligt. Tyvärr ser det ut som att åtminstone 12-13 spelare till har varit skadade i ett år.
* Castonguays temponedragande i power play är bland det märkligare jag har sett. Haris formation hade kanske ett tredubbelt passningstempo.
* Spelare som vill ha en större roll som Olofsson, Olden och Hari gör ingenting som visar att de förtjänar den. Särskilt inte de två första som är totalt osynliga.
* Leksand måste ha in mer fart och kreativitet. Var är Oskar Lang? Var är Martin Grönberg? Även Isac Skedung borde kunna sätta in mer tempo i det här laget än vad flera spelare bjuder på nu.
* Såg du ut SÅHÄR mot Karlskrona, som lär vara cementerat i botten i år också, så hujeda mig vad som väntar borta mot Växjö.

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
Klicka för att kommentera

Mer i Cirkus Leksand

Senast

Till toppen