Kontakta oss

Tung förlust mot Linköping

Matcher

Tung förlust mot Linköping

Linköping var för starka när Leksand besegrades med 6-1 på tisdagskvällen i Saab Arena. Transatlant-kedjan i Linköping var tungan på vågen och utnyttjade Leksands försvarsmissar på bästa(eller värsta) sätt.

Det var en liknande laguppställning som ställdes på benen senast mot Luleå. Jon Knuts och Markus Lauridsen saknades, däremot var Tobias Forsberg tillbaka efter sin skada, dock som extraspelare. Perioden började med ett stort Linköpingsövertag där framförallt LHCs förstalina med Little-Roe-Gordon hade lite lekstuga, de kommer vi återkomma till. Men första målet dröjde, istället var det Leksand som tog över efter några minuter och var bara ett ribbskott, signerat Janos Hari, från ett ledningsmål. Istället kom det där 1-0-målet och det i powerplay genom Kristian Näkyvä som fick ett skott igenom första täck som sedan nådde hela vägen till nätmaskorna. Simpelt men effektivt och så var pappklapporna igång. 2-0 var desto mer frustrerande. Garrett Roe petade in en retur från kort avstånd men det var framförallt ett resultat av att Leksand inte fick pucken ur egen zon vilket de lyckats med så bra tidigare under säsongen. Det var inte långt ifrån en reducering då Karlsson och Porsberger hamnade i ett två-mot-ett-läge, Karlsson hittade Porsberger som sköt direkt men Jacob Johansson i LHC-målet visade prov på bra följsamhet och lyckades parera skottet. Skotten: 13-7.

Början av andra perioden var inget annat än ett bombardemang mot Leksandsmålet och stackars Atte Engren. Trots ett antal heta chanser så kom däremot inte 3-0-målet. Istället, helt ologiskt, så gör Johan Olofsson 2-1 efter att ha blivit frispelad av Ben Youds. En kopia av Skedungs mål senast mot Luleå där Olofsson kyligt släpper pucken mellan Johanssons ben efter en sidledsdragning. Men det dröjde dryga minuten tills Linköping fick in ett mentalt nedbrytande 3-1-mål efter en tilltrasslad situation. Andrew Gordon fick målet då han fullföljde mot mål och tryckte in Garrett Roes retur. 4-1 dröjde även det dryga minuten när Jakob Lilja bröt sig in i banan och sköt ett stenhårt dragskott bakom Atte. Linköping hade sen ett gyllene läge att utöka sin ledning genom spel i 5-mot-3 under knappt en och en halv minut, men Atte och grabbarna stod emot den gången. De stod även emot resten av perioden som Linköping vinner med 2-1, men det kunde varit mer. Skotten: 15-6.

Tredje perioden började där den andra slutade. Ben Youds fick en tvåminutare och i efterföljande powerplay så blir det speedwaysiffror efter Emil Kristensens 5-1-mål. Ett skott som Atte bara ska ha. Finnen steppade därefter upp sitt spel och var rena väggen när LHC jagade 6-1. Linköping var helt klart närmare ett 6-1-mål än Leksand var ett 5-2-mål och till slut kom det också genom Broc Little till följd av otroligt lojt försvarsspel av LIF. Matchen slutade 6-1 och den totala skottstatistiken slutade till slut i Linköpings favör: 46-21.

Ett stort steg tillbaka gentemot senast mot Luleå både spel- och resultatmässigt och Perras mannar har en del att klura på tills helgen då det är ett dubbelmöte mot Karlskrona som står på agendan. Nya tag då.

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
Klicka för att kommentera

Mer i Matcher

Senast

Till toppen