Kontakta oss

Tre snabba sänkte Leksand: ”Ollas och Lauridsen bra men resten måste upp”

Cirkus Leksand

Tre snabba sänkte Leksand: ”Ollas och Lauridsen bra men resten måste upp”

Foto: Bildbyrån.  Tambellini snor pucken av Atte. Symboliskt för matchen.

Foto: Bildbyrån. Tambellini snor pucken av Atte. Symboliskt för matchen.

LEKSAND.Premiär. Premiär! PREMIÄR! Som en längtat, inte sant?! Ett kokande Tegera med minnen från fjolåret på jumbotronen toppat med ett text-tv-tifo (vad finns det att inte älska med det?) gjorde att premiärpeppen sköt i höjden.

Leksand inledde också på ett föredömligt sätt och hade både det mesta och bästa av spelet första tio minuterna. Det renderade (eller vad som nu kom först, hönan eller ägget?) också i ett par power play där självklarheten, spetsen och tempot saknades. Ändock var det överlag en positiv känsla över Leksands inledning.

Med 16.26 spelat fick Atte Engren rädda upp efter Nichlas Torps dräll. ”Torpet” drog på sig en tvåa direkt efteråt och det vardags för Leksands första boxplay i år som dock bara varade i fyra sekunder innan Daniel Brodin också ville sitta ner. Och där satt han och såg på när Linus Johansson tämligen ohotad fick bryta in framför Atte och enkelt sätta 1-0.

Men kvitteringen kom och det det i fem mot tre 23.44 när Fredrik ”Lill-Forra(?)” Forsberg visade att även han besitter en fin bössa när han på en fin passning från Ben Youds fläskade upp 1-1.

Sen rasade det. Markus Ljungh sköt 2-1 till Djurgår’n i i princip öppet mål efter en målvaktsretur. Jonathan Davidsson var pigg när Lukas Ericsson stod och sov och satte 3-1 mellan benen på Atte. Slutligen drällde ”Torpet” bakom mål medan Bertov joinade Ericsson hos Jon Blund vilket ledde till att Matt Anderson kunde prickskjuta 4-1 i Attes högre kryss.

Kruxet framför alla andra? Allt skedde inom 4.37 i mitten av den andra akten. Innan perioden var slut hann ”Tellan” i gästernas mål både göra en monsterräddning (förvisso ett par centimeter utanför stolpen) på ett Jesper Ollas-skott men den hemvändande kaptenen roffade åt sig returen och föste in 4-2.

I den tredje var det dags att jaga kvittering men det hoppet släktes omgående när Calle Ridderwall trampade förbi sin back och slog in sin egen retur på en Atte som inte gjorde sitt bästa ingripande i den situationen. Någon kvitteringsjakt blev det aldrig och den sista perioden bestod mestadels av hafsigt och slafsigt spel mot ett Djurgården som knappast förtog sig när de höll Leksand borta från ”Tellan”.

PLUS
– Jesper Ollas blev ”matchens krigare” och konstigt vore väl annars. Han var minst ett snäpp över resten av forwards matchen igenom.
– Markus Lauridsen var Leksands bäste back. Varvade bra fysiskt spel med bra kontroll på pucken och säkra uppspel.
– Fredrik Forsberg gjorde kanske inte mycket i spelet men målet var klass och det är viktigt att han kommer igång.

MINUS
– Fjärdekedjan har vi vant oss vid att det är en krigarkedja som tröttar ut motståndarna. Nu såg det mer ut som tre spelare som inte hängde med överhuvudtaget.
– Sondre Olden får förtroende i första power play-formationen men fortsätter han såhär lär det inte ske igen. Det går väldigt långsamt och fysiska spelet var obefintligt.
– Drället. DRÄLLET! Torp, Youds, Bertov, Ytterell, you name it. Hela tiden sätter man lagkompisen i jobbiga lägen.

ÖVRIGA NOTERINGAR
* Youds defensiva spel ser väldigt oengagerat ut emellanåt. Förmodligen bara hans stil men ändå.
* Text-tv-tifot!!!!
* Det måste vara mer bastant i egen zon.
* Ollas var i princip den enda som bröt in från kanten och tog stryk framför motståndarmålet. Hari? Olofsson? Porsberger? Spelarna som ska anföra det här laget offensivt syntes inte mycket av.
* Förstår inte varför man inte har två backar med klubborna ”inåt” när man har fem mot tre.
* Modo-Tingsryd 2-4. Det kunde varit så mycket värre.

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
1 kommentar
  • Drik

    Märklig analys av både Lauridsen och Youds.

Mer i Cirkus Leksand

Senast

Till toppen