Kontakta oss

”Tomorrow we race”

Cirkus Leksand

”Tomorrow we race”

I går var det spelledigt i Clas Ohlsson-cup. Leksand och Salavat Yulaev tog då tillfället i akt att värma upp inför dagens drabbning med lite kyrkbåt. Leksandsbloggen fick hänga med i en följebåt och när det efter några minuters testpaddlande så var det dags för en tävling mellan de båda lagen, något som var bestämt sedan innan. Leksands-legenden Emil Nilsén bad ryssarnas styrman att meddela att det nu var dags att ställa upp för race. Alexander Radulov – mannen som avgjorde VM-finalen senast – skakade bara på huvudet och sa ”No, no, no. No race today. Tomorrow we race.” och följde upp med ett överlägset flin. Säga vad man vill om ryssar, men det är något med deras kaxighet som ändå är rätt skön. Till historien hör att Salavat förmodligen hade blivit totalt överkörda i kyrkbåtsrodden och att förlora är inte riktigt aktuellt för dem.

Andreas Johansson säger såhär på Leksands hemsida i dag: ”Vi kommer vara ”heltaggade” inför mötet med Leksand och göra en mycket bättre match än den mot Mora. Vi har pratat om att vi ska köra för fullt och smälla på i varje närkamp under hela matchen”.

Känns sådär om jag ska vara ärlig. Men man får väl försöka koppla bort att det är Leksand som kommer åka på tokdäng och bara njuta av hockeyn i stället. Å andra sidan skulle det inte förvåna mig ett skvatt ifall Leinonen spikar igen totalt och sen värvar ryssarna honom innan säsongen här ens börjat.

Eller jo, lite hade det förvånat mig.

Många spelare skämtade, skrattade och såg ut att ha jäkligt kul under rodden. Kimmo Lotvonen däremot rörde inte en min under 30 minuter. Killen är en sån bjässe att han knappt rörde sig när han rodde, det såg mer ut som att han vispade grädde.

På tal om Kimmo fick jag i går veta att han hade bud från nästan samtliga lag i elitserien inför den här säsongen och att väl ingen hade väntat sig att han skulle välja Leksand. Bara att hålla en tumme för att han i år visar varför så många ville ha honom.

Strax ska det, om jag lyckas få pli på det här adminverktyget, dyka upp lite bilder från rodden. Även lite snack inför matchen i kväll bör komma upp runt lunch.

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
Klicka för att kommentera

Mer i Cirkus Leksand

Senast

Till toppen