Kontakta oss

Säsongens första trepoängare är bärgad!

Matcher

Säsongens första trepoängare är bärgad!

Ingen trepoängare på sju matcher men den första kan man väl då lika gärna ta mot Brynäs på bortaplan. Vilket var precis vad Perras mannar gjorde inför ett fullsatt Gavlerinken ikväll.
– Vi har lärt oss match för match. Vi har mer puck i offensiv zon och det tar sig så sakteliga, säger Perra Johnsson efter matchen.

Första periodens första 15 minuter är Leksand bra med i matchen. Det märktes tydligt att Perra gett spelarna direktiv om att spela enkelt och disciplinerat. Extra tydligt var det under de första fem minuterna där LIF ligger riktigt bra i sina positioner och reder ut den initiella Brynäspressen genom att spela sarg ut, enkelt men i detta fall effektivt. Även framåt så spelar Leksand riktigt bra och Johan Porsberger har bland annat ett kanonläge i slottet efter att ha blivit serverad av Janos Hari. De efterföljande tio minuter skulle jag säga var Leksands bästa fas, med hjälp av ett powerplay så skapas flera fina chanser och här hade en Leksandsledning absolut inte varit orättvis. De sista fem minuterna lämnade lite att önska då LIF till stor del bjöd in Brynäs i matchen. Några individuella misstag ledde till två-tre två mot en-lägen för Brynäs men som tur var lät sig inte Atte Engren i målet luras. Absolut en av de bättre perioderna i år för Leksands del tycker undertecknad i alla fall och energin från spelare som Martin Karlsson och Tobias Forsberg med flera är ju inget annat än fantastisk. I brist på mål så får jag nämna Joe Piskulas tackling på Daniel Mannberg som en av periodens största höjdpunkter, en sån tackling har vi inte sett sen Roman Vopats dagar i Leksandsdressen. Skotten: 10-11.

Att säga att Brynäs ryckte upp sig i inledningen av andra perioden skulle vara en underdrift. Framförallt satte de en press i Leksandszonen som gav stort resultat. LIF hade svårt att spela sig ur egen zon och följden blev ett stort Brynästryck som till slut gav resultat. Pathrik Westerholm hittade nätet med ett kliniskt avslut från slottet efter att Brynäs bjudits på ett fyra mot två-läge. Men bakslagen slutade inte där. Tommi Paakkolanvaara fick halta av isen efter att Brynäs tuffe back Simon Bertilsson satt in en höfttackling. Det såg ut som en klassisk korsbandsskada på höger knä och vi får bara hoppas att det inte är av, då är nog säsongen över. Även Jesper Ollas saknades under stora delar av andra perioden efter att han fått ett felskär och glidit in i sargen, en ordentlig smäll och förhoppningsvis är det bara just det, en smäll. Spelmässigt så rycker Leksand upp sig marginellt efter Brynäs mål men de svartgula är fortfarande strået vassare och nog ska vi vara glada att det inte är större siffror än 1-0. Skotten: 8-9.

De tio första minuterna av tredje perioden är det bästa Perras mannar presterat hittills denna säsong. Det fina spelet gav också resultat två minuter in i perioden när Daniel Bertov skickade in en patenterad ”Gunderson-fösare” från blå. 1-1 och hopp om livet. Även om hans namn inte finns med i målprotokollet så är det till stor del Martin Karlssons mål som täckte Felix Sandström i Brynäsburen på ett förtjänstfullt sätt. Och det skulle bara bli roligare… Ben Youds såg vad Bertov gjorde och ville inte vara sämre själv. En precis lika lös fösare från amerikanen hittade maskorna bakom Sandström och 1-2 var ett faktum. Extas i soffan, extas på läktaren och extas på bänken. Efterföljande minuter bjuder på en kavalkad av uppoffringar från Leksingarnas sida, den där pucken ska bara inte in bakom Engren och så blir det inte heller. Istället avgör Sondre Olden i tom kasse och säsongens tre första poäng var ett faktum! Fullt rättvist enligt undertecknad och LIF ser mer och mer ut som ett SHL-lag. Skotten slutar till slut 26-31 till Leksands fördel och det speglar absolut matchbilden.

PLUS
+ Joe Piskula hade en tuff inledning på säsongen men nu har han verkligen kommit igång. Är en klippa utan dess like i egen zon och fördelar pucken otroligt bra och enkelt. Har även några fina pucktransporter idag som såg otroligt lovande ut.
+ Patrik Norén har de senaste matcherna varit en av Leksands bästa backar och han stod även för en stabil insats idag. Han har tagit stora steg under säsongen.
+ Atte Engren släpper bara in ett mål ikväll och gör en helgjuten insats mellan stolparna. Han behöver stå på huvudet om Leksand ska vinna och det gjorde han idag.
+ Janos Hari är inblandad i otroligt mycket i offensiv zon ikväll och skapar massvis med chanser. Man skulle bara önska att det även syntes i målprotokollet.

MINUS
– Skadorna på Pak-man och Ollas oroar och framförallt såg skadan på Pak-man väldigt otäck ut. Ollas verkar snarare ha råkat ut för en smäll och borde inte vara borta alltför länge. Bägge är otroligt viktiga kuggar och framförallt bidrar de med rutin. Det är bara att hoppas att det inte var korsbandet som rök för Pak-man, då är nog hans säsong över.

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
Klicka för att kommentera

Mer i Matcher

Senast

Till toppen