Kontakta oss

Ny förlust med 5-1 i Scandinavium

Matcher

Ny förlust med 5-1 i Scandinavium

Torsdag kväll och bortamatch i Scandinavium mot Roger Rönnbergs suveräna Frölunda. För de var just suveräna ikväll till skillnad från ett Leksand som faller ihop i andraperioden.
– Ska vi ha nån form av chans mot ett sånt här lag så får inte utvisningarna ta överhand, säger Perra Johnsson till cmore efter matchen.

Första perioden får man ändå säga är bra ur ett Leksandsperspektiv. Frölunda äger mer puck och spenderar mer tid i offensiv zon men om vi ska vara ärliga så är det inte alltför förvånande. Frölunda bjuds även på några lägen i inledningen men när de inte skjuter utanför så finns Atte där i Leksandskassen och ger ett stabilt intryck. 0-0 står sig till den 16e matchminuten då Carl Grundström snappar upp en lös puck och stänker in 1-0 till hemmalaget. Men jag måste säga att Leksand gör det bra offensivt, kedjan med Olden – Hari – Ollas biter fast pucken i offensiv zon ett antal gånger och juniorerna imponerar stort, speciellt Wikman som alltid går rakt mot mål. Olle Alsing får många minuter och gör det ruggigt bra i första, otroligt säker med puck och samtliga uppspel sitter på bladet. Trots 1-0-underläge finns det hopp för framtiden, lite mindre slarv i egen zon skulle inte sitta fel däremot. Skotten i första perioden: 10-9.

I andra perioden var det två helt andra som klev ut på isen… Efter en minut och 24 sekunder så gör Carl Grundström sitt andra mål efter en tilltrasslad situation där Leksandsförsvaret förlorar flera dueller runt kassen. Det målet följs av sex minuters spel i numerärt underläge, eller snarare fyra minuter och trettio sekunder då Frölunda gör 3-0 i 29e matchminuten. Fyra av minuterna tillfaller Nichlas Torp som lyckas få en extremt tveksam extratvåa för misconduct. En minut efter Sebastian Stålbergs 3-0-mål så fullbordar Carl Grundström sitt hattrick efter att han åkt slalom mellan Leksandsbackarna och lurat bort Atte i målet. Det följs upp av 5-0 signerat Christopher Ehn och med det så är en av de tyngre perioderna i år lagd till handlingarna. Det finns egentligen bara ett lag på isen och skotten speglar faktiskt perioden, 19-2 till hemmalaget.

Två ändringar till tredje perioden då Henrik Haukeland ersätter Atte Engren i målet. Dessutom får Emil Bemström göra sin SHL-debut och han är nära att måla i första bytet då han lyckas styra en puck precis framför kassen. Dan Bakala står däremot i vägen. Sju minuter in i perioden så får Frölundas Oscar Engsund ett ordentligt hjärnsläpp och sätter in en riktigt onödig bentackling på Tobias Forsberg. Onödigt kan tyckas när man leder med 5-0 om man nu ska diskutera sportslighet. Fyra minuter och 50 sekunder tog det däremot för Leksand att få hål på Bakala i fem-mot-fyra-spelet genom den återvändande Markus Lauridsen som snärtar in en handledare från blålinjen. 5-1 och den ställningen står sig matchen ut. En period som liknar tredjeperioden mot Skellefteå i tisdags då Frölunda inte går för det för fullt utan mest spelar av matchen. Skotten i tredje perioden slutar 5-9 till Leksand och totalt 34-20 till hemmalaget.

PLUS
+ Vi har ett fantastiskt J20-lag och det är kul att de även tar för sig i A-laget. Wikman, Skedung och Bemström får inte jättemycket istid men gör det bra när de får chansen.
+ Kedjan men Ollas-Hari-Olden är bäst idag även om de inte skapar massvis med chanser. Jag hoppas de får fortsatt förtroende hemma mot Rögle på lördag.
+ Haukeland får hålla nollan i tredje perioden även om han inte blev speciellt prövad, han lär få starta på lördag.

MINUS
– Precis som Perra nämner så tar vi idag alldeles för många utvisningar för att ha en chans mot ett lag som Frölunda.
– Även om Atte inte får mycket hjälp av backarna idag så behöver han stå på huvudet för att Leksand ska vinna mot ett Frölunda. Han har ännu inte överbevisat mina tvivel jag har kring honom.

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
Klicka för att kommentera

Mer i Matcher

Senast

Till toppen