Kontakta oss

Norrlandsmatcher och traditionens makt

Per Karlsson

Norrlandsmatcher och traditionens makt

leksand

Att traditionens makt är stor bekräftades ytterligare när Leksand i fredags besegrade Björklöven på bortais. Det var första matchen lagen emellan på fem år, och på de tolv matcher som spelades i Umeå 2002-2010 vann LIF sju, spelade en oavgjord, förlorade en efter förlängning och tre vid full tid.

I fråga om Timrå-Leksand – som idag möts med nedsläpp klockan 16:00 – är det svårare att sia sett till traditionen. 2002-2013 spelade LIF nio tävlingsmatcher borta mot Timrå. Det blev tre segrar, tre förluster, en oavgjord och två förluster efter förlängning/straffar. Vid två av de tre segrarna har det varit stora siffror. Som 3-8 när lagen möttes senast 28 mars 2013 och Leksand skaffade sig drömläge till SHL-avancemang, som i matchen efter förvaltades hemma mot Rögle.

Leksand och Timrå har visserligen spelat mot varandra en gång efter kvalserien 2013 – hemmapremiären i årets HockeyAllsvenskan där LIF vann 3-2 – men här håller vi oss till matcherna uppe i Timrå och tycker att det där senaste mötet som slutade 3-8 är bästa inspiration både inför dagens match och framtiden.

Håll till godo http://www.viasatsport.se/videoklipp/hockey/leksands-kross-mot-timra/

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
Klicka för att kommentera

Mer i Per Karlsson

Senast

Till toppen