Kontakta oss

Matchen med stort M

Blogg

Matchen med stort M

Niklas här.

I dag komponerade Martin en tweet om att han såg en repris av IF-Rögle från kvalserien i våras, den matchen som så många grät till då och har gråtit till i efterhand. Och Martin är knappast ensam kring att ständigt lyfta fram denna match ur minnet, för precis som AIK och Nyköping hemma tidigare avancemang har denna match blivit Matchen med stort M. Den som alla drömmer tillbaka till.

Jag kan på ett sätt känna att det är fel.

Matchen med stort M för mig är tveklöst den i omgången innan, alltså Timrå borta. Vi säkrade inte Elitserieplatsen i teorin där, men väl i praktiken, då vi var nio poäng före med tre matcher kvar och dessutom hade sisådär 573 plusmål gentemot jagande Timrå. En Match där vi spöade ett lag uppifrån med hela 3-8. I deras borg!

Vi låg under med 1-0 efter första perioden. Vi vände till ledning med 3-2 efter två perioder genom mål av Filip x 2 och Ryno. Och i sista perren dänger vi iväg och vinner med 1-5. Krossen var fullständig, glädjen på läktarplats var enorm (nåja, åtminstone på bortastå) och serien var i praktiken avgjord.

Matchen med stort M.

Själv bröt jag mer eller mindre ihop efter matchen. Tårarna sprutade på läktarplats, på väg ut ur arenan och i minibussen. Väl i den tog jag mig samman ända till min far ringde och konstaterade att ”vi fixade det”, varpå någon vred på kranarna igen. Jag kunde inte ens äta när vi stannade på Max, för att jag grät för mycket.

Rögle hemma var spiken i kistan, ja. Men rent mentalt hade jag redan firat. Tårarna hade redan kommit. Och när jag i dag vill återuppleva den känslan, känslan som man drömt och fantiserat om i år efter år, då är det en brant läktare i Timrå jag tänker mig tillbaka till.

Matchen med stort M.

Varför är det inte denna match alla drömmer sig tillbaka till? Varför finns det åtminstone inte mer material att finna från den på Youtube? För att inte alla var där? För att folk tog den där sista poängen lika allvarligt som laget verkade göra? Jag vet inte.

Jag brukar inte samla på mig klipp från gamla matcher och liknande, det som varit har varit typ. Jag har nog aldrig sett Nyköping hemma i repris exempelvis, som så många andra gjort. Men det är något med Timrå borta som känns så speciellt för mig. Den Matchen vill jag ha sparad.

Hur är det för er andra? Timrå eller Rögle, vilken match ger er störst dumflin när ni tänker tillbaka?

644381_10152723107390221_1937956754_n
Bilden på mig och Martin från Timrå borta says it all.

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
13 Kommentarer

Mer i Blogg

Senast

Till toppen