Kontakta oss

Målvaktsstjärnan om Leksand: ”Det finns intresse”

Cirkus Leksand

Målvaktsstjärnan om Leksand: ”Det finns intresse”

jockee

Den förre Leksands-målvakten Joacim Eriksson, 25, kopplas nu ihop med klubben igen. För Hockeysverige.se avslöjar han att det funnits kontakter med Leksand – men även med Brynäs.
– Det har varit intressanta diskussioner och jag har varit öppen för förslag, säger målvakten till Hockeysverige.se.

Joacim Eriksson, som var Sveriges VM-målvakt 2014, avslutade i februari säsongen med KHL-klubben Dinamo Riga. Hans kontrakt med den lettiska klubben gick ut och nu pekar en hel del på att det blir SHL-spel.
– Det lutar emot att det inte blir någon fortsättning i KHL utan att det blir i SHL någonstans. Men kommer det upp något väldigt bra i KHL då överväger jag det. Jag vill inte gå inte gå dit bara för att gå dit. Då ska det vara något som känns bra, att jag kan trivas utvecklas och bli en bättre målvakt, säger Joacim Eriksson.

Eriksson bygger hus i Hedesunda utanför Gävle och för sajten berättar han att han haft kontakt med såväl Brynäs som Leksand.
– Brynäs diskuterat lite med min agent och haft en kontakt där också. Det har varit intressanta diskussioner och jag har varit öppen för förslag. Ingenting är klart så vi får se vad som händer.

Om Leksand:
– Det finns intresse, men nu gick det väldigt fort för Leksand när dom gick upp. Leksand har gjort en fantastisk säsong och så vidare och det jag kan säga är att det, som sagt var, finns intresse.

”Jocke” gjorde som 19-åring 38 matcher för Leksand 2009/10 och hade på dessa 92,6 i räddningsprocent. I kvalserien det året blev det tio fajter med 92,3 i räddningsprocent. Sedan dess har han spelat för Skellefteå (där han vann SM-guld 2012/13), Vancouver Canucks, Utica Comets och Dinamo Riga.

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
Klicka för att kommentera

Mer i Cirkus Leksand

Senast

Till toppen