Kontakta oss

Storebror med lillebrorskomplex

Blogg

Storebror med lillebrorskomplex

Martin här.

Att det funnits en rivalitet mellan Leksands IF och Brynäs IF sedan urminnestider är det knappast någon som har missat. I sådana här rivaliteter är det populärt att avgöra vem som är ”storebror” och vem som är ”lillebror”.

I just den här rivaliteten har ställningarna svängt fram och tillbaka genom tiderna. Men just nu lever vi i någon slags incest där din storebror även är din lillebror. För sportsligt är Brynäs storebror, men fansmässigt är man lillebror. I alla fall agerar man så.

Leksand åkte ur Elitserien första gången säsongen 2000/2001, två år tidigare hade Brynäs spelat till sig ytterligare ett SM-guld.
De kommande åren åkte Leksand upp och ner som en jojo mellan Elitserien och Allsvenskan. Brynäs var på vippen att hamna i samma situation, men klarade sig alltid i kvalserien.
Säsongen 11/12 tog Leksand återigen fart i Allsvenskan och siktade mot Elitserien. Med en ny satsning och med Tommy Salo som lagbyggare. Även den här gången misslyckades man, men man var någonting på spåren. Samma säsong tog Brynäs ännu ett SM-guld.

Nu när IF äntligen är tillbaka i högsta serien, efter sju års harvande i Allsvenskan, borde det inte råda några som helst tvivel om vilka som är storebror.  Trots det har jag anledning att tvivla.

Brynäs-fansen är av någon anledning helt besatta av Leksands IF och allt som rör föreningen. Det är inte bara så att de skriver på twitter att de hatar oss, utan de har tagit detta flera steg längre.

En av medlemmarna i den mindre intelligenta samling personer som kallar sig ”Kamratkompaniet” har, och håll i hatten nu, tatuerat in ”Hata Leksand” på foten. Det här är roligt av två anledningar.
1. Att han är så besatt av LIF att han känner sig tvungen att märka sin kropp för all framtid med att han hatar oss.
2. Att han vill vara cool, men väljer att sätta den på foten så att den aldrig syns.

För er som inte läst vår blogg på Nivaochklinga.se så ska jag uppdatera er om att det finns ett uttryck jag använder väldigt ofta, och här kommer det igen: Jag menar, kom igen.

Vad är det för nivå?

Jag ger er en utmaning. Hitta en BIF-anhängare på twitter. Scrolla igenom hens senaste tweets. Kolla hur många som handlar om Leksands IF, eller Statens IF (HUMOR!!!), och hur många som handlar om deras egen förening. Återkom med resultatet.

Själv ser jag fram emot den 14 för att det är vår comeback i finrummet, inte för att vi möter Brynäs. När det gäller rivalitet ser jag mer fram emot Karlstad den 21.

Men visst, vi ses den 14. Ni är så välkomna, stora lillebror Brynäs.

Följ oss på twitter: @superklinga och @NiklasNiva

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
8 Kommentarer

Mer i Blogg

Senast

Till toppen