Kontakta oss

Leksand värvar – och lånar ut

LIFnews

Leksand värvar – och lånar ut

Leksands IF meddelar i dag att de kontraktet backen Tobias Ekberg. Ekberg kommer dock direkt att lånas ut till allsvenska Oskarshamn tillsammans med forwarden Simon Norberg.

Tobias Ekberg hade sommarkontrakt med a-laget sommaren 2014 och värvades efter en bra sejour i Östersund tillbaka Leksand. Men affären blev klar när de flesta räknade med allsvenskt spel för Leksand kommande säsong.
– Tobias är en back som vi haft koll på ända sedan han lämnade föreningen för snart två år sedan. Han har utvecklats riktigt bra uppe i Östersund och han var tänkt som en allsvensk back hos oss. Nu när vi lyckades ta steget upp redan i år så känner vi att det är för stort steg att gå direkt från div 1 till SHL och att han får fortsätta utvecklas i Oskarshamn känns som en bra lösning för alla parter, säger Mikael Karlberg.

Leksands IF lånar även ut Simon Norberg till Oskarshamn.
– Vi har även hittat en bra lösning för Simon Norberg med Oskarshamn. Han behöver speltid för att ta nya steg i utvecklingen och vi har en riktigt bra dialog och känsla tillsammans med IKO och Simon, säger Karlberg.

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
Klicka för att kommentera

Mer i LIFnews

Senast

Till toppen